lördag 15 maj 2010

Blåbärskaka

"Och regnet det bara öser ner...", ja det känns som det är vårt ledmotiv för tillfället här nere i södra Skåne. Det har regnat från det jag slog upp mina gröna i morse och det duggar fortfarande lite lätt, var kommer allt vatten ifrån? Jag som hoppades på solsken och blå himmel idag så man skulle få lite påfyllning på energimätaren i kroppen, men där bedrog jag mej.

Blåbärskakan på väg in i ugnen.

Det har blivit mest slappande och slöande i dag också, precis som igår, men ett kakbak har jag i alla fall tagit mej an. Det blev en blåbärsvariant av Enkla kakan som ni fick receptet på i onsdagens inlägg. Efter min makalöst goda lunch, spagetti med ketchup, så försåg jag mej med två bitar på raken. Resten får stå till i morgon, kan tänka mej att Håkan också vill ha ett smakprov.


Dessutom började jag baka frukostbullar till söndagens frukost, bullar som skulle jäsa i kylen över natten och sedan bakas när vi orkat stiga upp. Jag gick till och med ut i regnet bara för att köpa jäst till bullbaket... Efter att ha rört ut jästen i vattnet så var det rapsolja som skulle ner i skålen. Men när jag öppnade korken på flaskan så luktade det allt annat än bra, oljan var härsken så det var bara att kasta både olja och jäströran. Attans! Så vi får gynna bageriet runt hörnan i morgon också, bullbaket får istället vänta till nästa lördag.

Nu ska jag fixa till mej inför kvällens övningar, Håkan är snart på väg hem och sen anländer syrran med sällskap för en drink innan kvällens restaurangbesök. Kameran är framlagd så vi inte glömmer ta med den och fota maten vi ska käka ikväll.
Vad gör ni i kväll?

Ha en skön lärdagskväll och Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Gud vad gott! Nu måste jag helt enkelt göra något gott till nästa helg :)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!