fredag 14 maj 2010

Fylld fläskfilé med soltorkade tomater

Anki har varit ledig hela dagen idag (som kompensation för övernattningen i onsdags som var riktigt lyckad!) och det kändes som det var välbehövligt. Efter att ha sovit ut riktigt så åt jag, Nigella, Oprah och Leila en långfrukost tillsammans, vilken härlig samling kvinnor! Hade några avsnitt inspelade så jag passade på att plöja genom en del, en fördel när man kan spola förbi reklam och annat som man inte är intresserad av.
Hade egentligen tänkt att jag skulle ställa mej i köket och baka men inspirationen ville inte infinna sej alls idag, oftast brukar det bli så när det är grått och trist på andra sidan fönstret som det var idag. Hoppas på en sol på himlen i morgon som kan stråla ner lite energi på mej... har nåt recept i "prova högen" som pockar på min uppmärksamhet.

Dagens middagsrecept tillagades efter ett inspirerande inlägg, i Fru Matglads blogg, om helgrillad fläskfilé. Nu grillades inte vår filé men den fylldes i alla fall och sen fick den istället steka i ugnen. Fyllningen blev lite av en kylskåpsrensning så vi kallar den för "man tager vad man haver-fylld filé".

Fläskfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater
500 g fläskfilé
1 bit mozzarellaost
basilika, färsk eller torkad
rosmarin, färsk eller torkad
3-4 marinerade vitlöksklyftor
2-3 marinerade, soltorkade tomater
lite inläggningsolja från vitlökarna
Skär ett snitt i hela filén på längden och banka ut köttet tills det är ca 1 cm tjockt.
Skiva osten, vitlökarna och tomaterna.
Lägg alla ingredienser på köttet, rulla samman och bind ihop.
Lägg köttet i en ugnssäker form med lite olja i botten, stick in en termometer och stek på 225 grader tills köttet håller 75 grader, ca 25-30 minuter.
Packa in köttet i ugnsfolie och låt det vila, skär sedan upp och servera.
Vi åt klyftpotatis, en kall vitlökssås och sallad till vår filé.


Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!