torsdag 10 juni 2010

Ostpanerad kycklingfilé

Fy vad man blir seg i skallen dagar som denna, när solen envisas med att gömma sej bakom regntunga moln. Extra tråkigt är vädret när man tänker på alla skolavslutningar och studenter som ska firas, dom förtjänar all sol de kan få en sådan speciell dag!
Men nog om vädret och över till något mycket angenämare, nämligen mat (vad annars?). Vi bjuder er idag på gårdagens middag som tillagades med kycklingfiléer, ostpanerade sådana, och till det en risotto. Det var Håkan som stod vid spisen igår och så här blev resultatet:


Ostpanerad kycklingfilé   2 port
2 kycklingfiléer
25 g riven parmesanost
3 dl rivet vitt bröd
2 msk hackad persilja
1 ägg
Blanda samman bröd, parmesan och persilja. Vispa äggen lätt i en skål. Doppa filéerna först i brödröran, sen i ägget och sedan i brödröran igen. Lägg dom därefter på en ugnsfast form, med lite olja i botten, och stek i ugnens mitt tills de är genomstekta inuti och gyllene utanpå.

Till detta åt vi risotton som vi hittat i Nigellas ena kokbok och som vi blivit så förtjusta i, ni hittar receptet här. Paneringen blev väldigt krispig och tack vare den blir kycklingen saftig och mör.
I morgon blir det en rätt som förmodligen står på en del matbord på fredagarna i Sverige, kan ni gissa vilken?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
X

3 kommentarer:

  1. Sv: Tack så jätte mycket! Jag har planerat att åka till Spanien i två veckor och sen såklart BAKA! ;)

    Det där receptet på kycklingen spar jag direkt!
    Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. Åhhh vad gott det där låter! Panerad kyckling är en favorit och risotto också. Vi ska också äta risotto ikväll, fast denna gång till fisk!
    Ha en skön helg!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!