lördag 12 juni 2010

Köpenhamn tur och retur.

I dag tog vi oss över Öresundsbron till Köpenhamn, inte springandes på Broloppet, utan med tåg  Vi har shoppat, snupped en bajer, ätit gott och tittat på folk, med andra ord har vi haft en härlig dag!
Vädergudarna höll väl på och bråkade om vem som skulle bestämma idag för lika plötsligt som regnet började ösa ner, lika plötsligt sprack himlen upp och påminde oss om hur solen ser ut. Men vad gör väl det när uteserveringarna står som spön i backen och alla serverar filtar och parasoller till ölen.

Det blev ett obligatorisk besök i Håkans favoritaffär Davidoff, där han köpte 2 av deras nya cigarrer, AVO LE10 och Davidoff Puro Belicoso, lite piptobak och lite annat piptillbehör.


Vi provade oxå glassen på Köpenhamns nya glasställen, Cold Stone, där glassköpet är en hel lång process. Glassmak ska bestämmas, tillbehör väljas och därefter ska allt mixas samman på en marmorsten av expediten. Visst var det gott men inte så att vi hjulade av glädje, då föredrar vi nog vår egen hemgjorda glass eller Ben & Jerry's.

Något som finns i Köpenhamn och som vi är så avundsjuka på är alla delikatessaffärer. I fiskaffären som vi brukar kika ner i saknas ingenting, här finns allt från färsk hummer till vaktelägg.

Tänk att kunna gå och handla sitt kött hos denna slaktaren...


Middag blev det på Jensens Böfhus (ingen större överraskning...). Vi valde revben båda och till detta salladsbuffén, något som de bara verkar ha i Danmark och inte i Sverige. Varför de inte har salladsbar i Sverige är en bra fråga, någon av er som kanske vet? En efterrätt slank det också ner, pannkakor med mjukglass till Håkan och chokladmousse till Anki, puh...

Fullproppade av mat, dryck och intryck är vi nu på hemmaplan igen, skönt det med.

Ha en fortsatt bra helg! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

 1. Kanske tur att ni inte var där igår kväll, för då var vädret inte nådigt! ;)

  Salladsbuffén har man inte i Sverige längre pga kostnaden. Det var inte lönsamt, men jag misstänker starkt att det var för mycket jobb!

  SvaraRadera
 2. åh, vad härligt att spendera dagen i köpenhamn! när jag bodde i skåne åkte vi ofta över. nu när jag bor i göteborg finns det typ fredrikshamn på andra sidan - inte speciellt spännande...

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar dag ni verkar ha haft. Ja salladsbar röstar jag också för. :) Jag vill också till köpenhamn och shoppa och äta.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!