tisdag 22 juni 2010

Spagettiomelett

Nu ska ni få ett kanontips på vad ni kan göra med spagetti när ni får det över någon gång. Vi har nämligen gjort en omelett ikväll till vårt kvällsmål på överbliven spagetti, västerbottenost, tomater och lite salami. Det var verkligen hur gott som helst och så enkelt att kocka till att det kommer vi att göra många fler gånger. Det som krävde mest jobb och var mest tidskrävande var att riva osten och skiva tomaten och det säger väl allt? Så här gick det till:

Omelett på spagetti 
1 ägg per portion
100 g kokt spagetti per portion
salt och vitpeppar
tomatskivor
25 g västerbottenost per portion
salami efter eget behov
Vispa upp ägg, salta och peppra.
Blanda ner spagettin. Stek smeten i smör ca 1 minut.
Strö på ost, lägg på tomatskivorna och låt steka ca 1 minut till.
Garnera med salami.

Enkelt, eller hur?

Så över till dagens sillinläggning (känns som det nästan blivit en per dag nu) som ju i och för sig lades in igår, rabarbersill. Än är den inte avsmakad så vårt utlåtande får vänta, tyvärr, men den luktar gott i alla fall.


Rabarbersill
3 dm rabarber
½ dl ättiksprit  (12%)
1½ dl vatten
2 dl socker
6 hela nejlikor
½ tsk stött vitpeppar
1 burk (420 g ) inläggningssill
1 liten rödlök
Skala och skär rabarbern i 2 cm långa bitar.
Blanda ättiksprit, vatten, socker, nejlikor, peppar och rabarber i en gryta.
Koka upp och låt koka 2-3 minuter, ta från värmen och låt det kallna helt.
Skölj sillen i kallt vatten och skär i lagom munsbitar.
Skiva rödlöken.
'Varva sill med rödlök i en burk och slå sen i lagen.
Ställ i kylen minst ett dygn.

Nu ska Håkan fixa lite med en snaps som vi ska ta med oss på midsommarafton. Det blir besk som han sätter på Malört och låter stå till på fredag. Då har den blivit lagom besk så att de flesta kan dricka snapsen, får han själv bestämma så låter han Malörten stå i spriten så länge att ingen annan kan dricka den så besk den blir...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

3 kommentarer:

  1. Omelette här med ikväll. Dock ingen pasta i men salami och tomat!!:)

    SvaraRadera
  2. Rabarbersill låter verkligen jättespännande! Ha en riktigt skön midsomar! Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Vilken superbra tips! Min middags-inspiration hamnar direkt på noll så fort det är fint ute, man vill inte stå inne o laga massa mat då! Rester finns det ju alltid (o speciellt av pasta) o ägg har man ju hemma så det är klockrent! Tack för det tipset, det ska jag tänka på nästa gång jag står där o suckar ;-) MVH Anna

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!