onsdag 25 augusti 2010

Pastasås med kyckling och ädelost

Vi slutade jobba tidigt båda två idag och hade eftermiddagen helt oplanerad framför oss redan klockan 14.00. Det är inte helt ovanligt att en oplanerad dag slutar med lite ommöblering är hemma, det kan de som känner oss intyga. Var och varannan gång vi har gäster så har möblerna bytt plats i något av rummen eller så har vi helt ändrat om mellan rummen, så matrum blivit tvrum och vice versa. Vi tycker båda två att det är lika roligt att hitta nya lösningar och att planera var allt ska bli av. Sedan drar Håkan runt på möblerna medan Anki kör med damsugaren och torkar av, för som en extra bonus vid omöblering så blir det lite av en storstädning också! Brukar ni också möblera om då och då?

Middagen fick gå i en flygande fläng efter som vi var hungriga efter allt dragande och pusslande med möbler. Kycklingfiléer låg och väntade på att hamna i stekpannan och efter lite koll i kylen så fick de sällskap av matlagningsgrädde, ädelost och spenat för att bli en jättegod sås som vi käkade med spagetti.


Pastasås med kyckling och ädelost   2 port
2 kycklingfiléer
2½ dl matlagningsgrädde
1 bit á 140 g, gräddädelost
70 g färsk spenat
maizenapulver
Dela kycklingen i mindre bitar, typ grytbitar, och stek dom klara i stekpanna.
Koka upp grädde och låt osten smälta i grädden.
Tillsätt kycklingbitarna och smaka av med salt och peppar.
Red eventuellt av med maizena och blanda till sist ner spenaten.
Servera till pasta.

Nu ska vi "svimma" i soffan av trötthet och mätthet, härliga känslor...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

11 kommentarer:

 1. här blir det tyvärr inte så mycket ommöblering, lägenheten är lite svår att möblera hur som helst. fast snart ska vi skaffa ny soffa så då blir det lite ny möblering här hemma. storstädning ägnade vi också eftermiddagen åt igår däremot :)

  det verkar inte som att jag får min chili-ostringar & kexchoklad-middag tyvärr, vi ska tydligen äta "riktig mat". vad är det för trams?

  SvaraRadera
 2. Härligt när man kan koppla av efter en effektiv dag,
  och så god er middag låter!

  SvaraRadera
 3. Har en lampa i taket ovanför matbordet, så det är lite svårt att flytta runt! ;)

  Men jag byter överdrag och kuddar i soffan och hänger upp olika tyger istället.

  Lät gott med pasta, ädelost och spenat. Påminner om en rätt, som jag brukade göra förr...kanske skulle återuppliva den igen! :)

  SvaraRadera
 4. Förrut hade jag också dille på att möblera om hela tiden. Så hade man som nytt hem hela tiden. Gäller bara att man kommer ihåg det om man ramlar in lite på lyset någon natt...

  SvaraRadera
 5. Nu när jag tänker efter så har vi inte möblerat om en endaste gång sedan vi flyttade in för drygt 1,5 år sen. Men nu blev jag inspirerad:-)

  SvaraRadera
 6. Kyckling och ädelost är ju så gott tillsammans!

  Ja, visst är der roligt att ändra lite i hemmet inför hösten!

  SvaraRadera
 7. Ommöblering sker inte allt för ofta här, men däremot håller vi på att rensa ur alla köksskåp för nästa vecka ska vi få ett nytt kök hemlevererat!!

  /Åsa

  SvaraRadera
 8. jag önskar att jag kunde flytta runt i vår lägenhet, med tyvärr är det inte möjligt eftersom den är planerad som den är. grrr. hadelätt kunnat tänka mig att flytta omkring lite möbler :)det är ju liksom halva nöjet med att städa, så som plåster på såren brukar jag flytta omkring lite blomkrukor och andra mindre saker :)

  SvaraRadera
 9. "Hemma" i Sverige möblerades det om titt som tätt men inte här.. vet inte varför, antar att allt hittade sin plats från start. Däremot brukar jag byta ut lite kudar, dukar, mattor mm med årstiderna. Snart dags att mysa till det inför hösten men ännu så länge har vi sommar här.

  SvaraRadera
 10. Jag möblerade om var och varannan dag förr men nu har jag lugnat ner mig, mycket beror nog på att jag för första gången i hela mitt liv faktiskt är riktigt nöjd. Tänk att det skulle ta 33 år :)

  SvaraRadera
 11. Oj, jag har nog aldrig möblerat om i hela mitt liv... men det är roligt att möblera ändå! :-) Gillestugan i vårt hus är helt omöblerad, men vi har ingen användning för den än, så länge vi inte har några barn. Men när vi får det så blir det väl dags att inreda där. I alla fall tills de blir lite äldre.
  Önskar er en trevlig helg! Ikväll ska vi matsurfa! :-)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!