fredag 10 december 2010

Ingen mat?

Så stundar ännu en helg och på söndag är det dags att tända det tredje ljust i adventsstaken, är det klokt? Julen närmar sej med stormsteg och kanske ni börjar känna av julstressen? Vi har än så länge bara köpt en stackars julklapp, fast å andra sidan har vi inte så fasligt många julklappar som ska köpas, så det är ingen större panik. Håkans familj har bestämt att inte "byta pengar" med varandra längre och Ankis familj är pytteliten så där behövs det inte så många affärsbesök. Hur gör ni i era familjer, byter ni julklappar eller inte?


Vi har just avslutat middagen, det blev en lammstek som vi har skrivit om här tidigare, Illstorpssteken tog vi en repris av eftersom vi tyckte den var så fasligt god.


Dagens tomte blir en liten kruka, lite skrapsår här och där, eller som man säger, den har lite patina. Vi har faktiskt två stycken likadana av denna tomtekrukan och de är båda inköpta på loppis. Det är Ankis mor som köpt dom till Håkans samling eftersom hon haft stenkoll på vilka sorters tomtar han gillar och tillåter att flytta in till oss. Det är nämligen inte vilka tomtegubbar som helst som kommer in genom dörren!

Nu stundar en sittning i tv-soffan med en Ben & Jerry glass till efterrätt. Kanske, bara kanske, orkar vi stiga upp tidigt i morgon och ta tåget till Danmarks huvudstad. Vi får väl se, sängvärmen är också ganska skön...

Ha en härlig helg på er, vad än ni nu ska hitta på.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

 1. Vi firar bara med närmsta familjen så byter med syskon, föräldrar och min sambo. Inga stora pengar. Men jag tycker fortfarande det är kul att köpa julklappar!!:)

  SvaraRadera
 2. Bråda dagar att man hinner knappt med bloggeriet! =)

  Vi fira bara med närmsta familj och byter några få nyttiga julklappar. Jag o mannen brukar köpa oss en gemensam julklapp som vi bägge gärna vill ha.

  SvaraRadera
 3. Vi köper bara julklappar till barnen, rätt skönt, det är ändå så svårt att komma på vad man skall köpa till oss vuxna, så jag behöver bara köpa julklappar till 3 barn förutom våra två egna små busungar.Men det är ju bara kul :-)

  SvaraRadera
 4. Fast till sambon kommer jag köpa julklappar, blir spel till Playstation 3

  SvaraRadera
 5. sedan jag fick ett gäng syskonbarn har det blivit ganska mycket julklappar i vår familj, även om vi varje år säger att vi ska sticka upp till fjällen istället och skita i julklapparna. jaja, nästa år kanske...

  hoppas ni får en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Mumsigt med stek! Här är det bara barnen som får julklappar. Vi vuxna nöjer oss med att njuta av maten! Hoppas att ni får en härlig helg!

  SvaraRadera
 7. Nej, julklappar till släkten var länge sedan vi slutade med. Dom som får julklappar är barnen och vi själva ;-) Det mesta har jag faktiskt köpt över nätet i år, jättekäckt och jag är helt klar!

  SvaraRadera
 8. Sofie; Nej, det blir inga större pengar här heller, men visst är det kul med inköpen och att ge.

  Tina; Smart att köpa något gemensamt.

  Cupcakesfluffan; Extra kul att köpa till barn.

  Charlotta; Fjällen låter väl inte helt fel. Kansk tid för nya traditioner för er snart då?

  Frostrosor; Absolut.

  Martina; Så himla skönt det måste vara att vara klar med julklappsinköpen.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!