tisdag 26 april 2011

Lövbiff med inspiration från thailand

Har nu tröttnat på påskmaten? Är ni sugna på något helt annat än sill och ägg? Kanske en fräsch nudelsallad med lövbiff och en dressing med hetta skulle kunna vara något:


Lövbiff med nudlar och chilidressing  2 port
300 g lövbiff
3 salladslökar
sallad av valfri sort, vi tog romansallad
1 morot
10 cm gurka
nudlar av valfri sort
sesamfrön
Riv salladen i mindre bitar, skär gurkan i tunna stavar, skala och hyvla moroten i tunna skivor.
Skär löken i tunna skivor och blanda samman alla grönsaker på ett serveringsfat.
Tillaga nudlarna enligt förpackningens instruktioner och lägg på salladen.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och spara dom till garnering.
Strimla lövbiffen och stek på hög värme.
Lägg köttet på nudlarna, strö över sesamfrö och servera med dressingen.

Chilidressing
1 bit röd chili
1-2 vitlöksklyftor beroende på storlek
1 msk fisksås
1 lime pressad
1 msk råsocker
1 dl hackad koriander
Kärna ur chilin och finhacka den och vitlöken, blanda samman med de övriga ingredienserna och låt det stå en stund.

Kan kännas som många moment kanske, men det går faktiskt snabbt att slänga ihop. Precis vad man orkar efter en långhelgs matlagning:) Receptet är klippt från någon veckotidning men precis som vanligt har vi förändrat, och förbättrat...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

13 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut!! Riktigt hälig vårmat!

    SvaraRadera
  2. Sallad är ju så himla gott nu när det börjar bli lite värme i luften! Asiatiskt gillar vi också, så det här borde vara en succé :-)

    SvaraRadera
  3. Fasen att jag kikade in här innan lunch... Nu blev jag sugen på er goda mat. Känns helt klart rätt och fräscht efter den mat-maffiga påskhelgen.

    SvaraRadera
  4. Ja, påskmaten lägger vi åt sidan lite nu ;-)

    SvaraRadera
  5. jag åt ju inte ens någon påskmat på hela helgen, men jag tycker allt att det här ser jättegott ut ändå, vårfräscht och mumsigt :)

    jo det är ju lätt att vara pedagogisk sådär framför kameran, vet dock inte om jag skulle orka vara lika pedagogisk om jag hade barnen med mig i köket på jobbet hela dagarna ;)

    SvaraRadera
  6. Färgglatt och snyggt! Hoppas att ni har haft en fin påskhelg!

    SvaraRadera
  7. Åj...vad de ser så gott ut!! du kan prova med glasnudlar nästa gången då blir mer godare hehe eller jag kan visa till dig någon gång att lagar thaimat om du vill hehe ;p

    SvaraRadera
  8. Låter riktigt fräscht och gott!!

    SvaraRadera
  9. Åh så gott:) Lövbiffen är verkligen variationsrik!

    SvaraRadera
  10. Det känns nästan itne som att jag gjort annat än ätit de senaste dagarna, men det här låter riktigt gott!!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!