fredag 15 juli 2011

En underbar giftgrön drink!

Det är inte bara maten vi äter som är säsongsbetonad har vi kommit på här hemma, det är även dryckerna som vi häller i oss. Sommaren är för oss den tiden på året då vi dricker mer drinkar, rosévin och vitt vin än vad vi gör resten av året. Inte för att vi hinkar i oss litervis med färgglada blandningar, men en och annan slinker det ner:)

När vi var hos Anneli och Tomas på midsommarafton så bjöds vi på en giftgrön variant som vi tyckte var riktigt läskande och god. Så klart frågade vi efter receptet:


Annelis midsommardrink
1 del midori
1 del cointreau
1 del vodka
1½ del ananasjuice
Blanda samman alla delarna i ett glas, garnera gärna med en jordgubbe eller en bit ananas. Servera med isbit i glaset.

Förra årets midsommarafton bjöds vi på en annan underbart god dryck som heter Månsken, en sådan där livsfarlig som man inte alls märker av någon alkohol i smaken... Vår absoluta favoritdrink är dock Electric Lemonade, en drink som vi hittat receptet på hos Oprah, så fantastiskt frisk smak. Vilken är er favoritdrink? Några bra tips?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

7 kommentarer:

 1. Samma hos mig idag :-) Det är ju fredag... Mindori har jag aldrig haft hemma. Smakar melon, va? Borde kanske köpa hem en liten flaska, måste passa i flera sommardrinkar. Det här låter fruktigt och gott, om det nu är melonsmak :-P
  Favoritdrink är svårt att välja. Pina colada om den är bra gjord. Annars är margarita en stor favorit. Berra dricker utan tvekan helst rom & cola med mörk karibisk rom.

  SvaraRadera
 2. Pina colada, Shirley Temple och frozen strawberry margarita är mina favoriter :)

  SvaraRadera
 3. Ser smarrigt ut. En favoritdrink hos oss är Stan´s special. Vi var på Bahamas 1999 och mötte Stan på ett destilleri där han jobbade i provsmakningsbaren... han hade långtråkigt (få kunder den dagen) och bjöd hej villt på det mesta. Det recept vi tog med oss hem var hans specialdrink: bacardi lemon och tranbärsjuice. Passar jämt. Och varje gång vi dricker den drinken minns vi vår semester. :-)

  SvaraRadera
 4. Ser gott ut! En annan drink med midori är midori, vodka och grapefruktjuice. Den sötsliskiga midorin och beska grapefrukten går väldigt bra ihop. Bland i highballglas med is :)

  SvaraRadera
 5. Håller med, rosé drickar jag bara på sommaren och definitivt mer av vitt vin och Pimm's. Drinkar är det annars dåligt med, men det ska bli ändring på det.

  SvaraRadera
 6. Japp, Midori smakar melon.
  Bra med nya drinktips, kommer nog att prova dom alla:)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!