torsdag 14 juli 2011

Smaksätt jordgubbarna.

Hur gott det än är med jordgubbar och att äta dom Au Naturell så där i början på sommaren så börjar man tröttna efter ett tag. I alla fall vi... Då är det dags att börja prova alla recept, som hittats lite varstans, på nya sätt att njuta av bären. För vår del har det blivit en hel del olika smaksättningar som provats och denna blev snabbt en av favoriterna, apelsinlikör...:


Jordgubbar med apelsindressing
Jordgubbar
Dressing
2 dl crème fraiche
2 msk Grand marnier/Cointreau
½ apelsin, rivet skal
1 msk pressad apelsin
½ dl florsocker
Blanda samman dressingen och låt den stå och dra i kylen minst en timme. Skölj och snoppa gubbarna och servera med dressingen.
Godast blir det när man delar jordgubbarna med skeden så saften från bären blandas med dressingen... Mums!

Hur är det för er del? Har ni någon favoritsmaksättning på jordgubbar, något gott recept att dela med er av?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

 1. Jag gillar jordgubbar i limesocker, men kaffegrädde och socker tröttna jag heller aldrig på!

  SvaraRadera
 2. Jag började tycka gubbarna var så tråkiga vi köpte, var så många ruttna. Men så kom Berra hem med de finaste bären och nu har vi haft jordgubbsfrossa igen...

  SvaraRadera
 3. Det där låter ju gott :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Låter ju hur gott som helst. Vi brukar äta dem tillsammans med några bitar 70 % mörk choklad. Och ibland t.o.m. lite rött vin till det :-). Väldigt gott!

  SvaraRadera
 5. Smaksätta jordgubbarna har jag inte tänkt man kan göra på det sättet. Smart! Själv ska jag testa en dessert med jordgubbar och basilika i helgen. Spännande! Ha en riktigt skön helg ni båda! :-)

  SvaraRadera
 6. Äntligen har jag en ledig stund över och kan skriva en hälsning till er. Det är konstigt, när man har semester borde man väl ha extra mycket tid till att läsa bloggar? Eller kanske inte, hoho.

  Hoppas att allt är finfint med er!

  SvaraRadera
 7. Jag har en variant på detta som min man älskar. Man delar jordgubbarna och sedan marinerar man gubbarna i apelsinlikör och lite socker. Blir en god lag då, sen serverar man det med lättvispad grädde.

  SvaraRadera
 8. Bra tips där. Sparas och ska provas när det är tid för ny jordgubbssäsong. Det går snabbare än man tror:)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!