lördag 24 mars 2012

Malmöturen

En tur till Malmö blev det ju för köket och kameran i onsdags och det kan väl vara på tiden att ni också får ta del av turen, eller hur? Det man lovar ska man ju hålla, så here it goes:

Första stoppet, och faktiskt egentligen huvudmålet för vår lilla resa, var Starbucks. Varför vi har fastnat så för deras inrättning har att göra med vår första Thailandsresa, 2007 vi var i Hua Hin och vi blev vi så glada när vi hittade en Starbucks och kunde få njuta av en kopp riktigt gott kaffe. Hotellets kaffe var ingen höjdare så Starbucks blev vår räddare i nöden och har sedan dess haft en speciell plats i våra hjärtan:)

En extra frukost i form av en smörig och frasig croissant, en chokladkaka på det, en frappuchino och en macchiato att skölja ner det hela med. Crossanten var riktigt smarrig, kaffet likaså, men chokladkakan föll väldigt platt - väldigt intetsmakande och tråkig. 

Anki sörplade snabbt i sej en av favoritdryckerna...

Inredningen är blandad och vissa sittplatser kändes extra inbjudande, härligt att sjuka ner och vila sina trötta ben här efter en dags shopping.

Stort och ganska tomt på andra ytor, tyvärr gör det att det känns lite kalt och bart, även om det på hela taget är väldigt vackra lokaler. 

Vi betalade ca 150 kronor för fikan och när vi jämför med några av caféerna i vår hemstad så är det faktiskt ingen större skillnad på priset.
Raskt vidare bland matbilderna ger vi oss, även om promenaden genom stan inte togs i så väldigt rask takt... In och ut i affärer gick vi, lyfte på köksattiraljer i flera affärer (båda lika tossiga i det), satt och njöt av solen och folklivet, shoppade lite mer för att sedan landa på en Indisk restaurang för lunch.
Indian Haweli var ett tips från Freddy, Ankis syrrason, och enligt honom skulle det finnas riktigt god mat där.  

Håkan väntar på mat, vi beställde vars en rätt från dagens lunchmeny och ett vitlöksnaan. 
Ölen som vi sköljde ner maten med var av Indiskt ursprung, en flaska Kingfisher till Håkan och en flaska Cobra till Anki. Båda blev vi lika förtjusta i våra val, de passade väldigt bra till den lite kryddstarka maten.

In på metallbrickor kom så vår lunch, här Håkans val (Ankis bricka såg likadan ut, även om det låg en icke-het kycklinggryta på den) en het biffgryta med mycket vitlök. En linsröra, ris, sallad och en svalkande yoghurtsås med mynta bjöds det också på. Håkans kommentar till brickan var "Det känns ju nästan som man sitter i amerikanskt fängelse" medan Anki var väldigt nöjd, hon gillar ju när det ligger var för sej på tallriken:) 

Hur smakade då vår mat? Ja, det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord och det stämmer verkligen i detta fallet - renskrapade brickor för oss båda två! Så ända in i hoppsan gott var det och vi kan bara säga tack till Freddy för att du tipsade oss om stället, och tack till Amy för att du öppnade dörren till en smaskig värld!
Nästa gång vi besöker restaurangen så kommer vi att gå dit lite senare på dagen så vi kan testa deras a'la cartemeny, på den fanns det mycket som fångade vårt intresse! 

Nu go vänner så är det dags för helt annan mat, det vankas lördagsmiddag i köket (eller ja, i matrummet). Det blir grillat, bakpotatis och smaskig sås till det. Senare ikväll blir det en film i dvdn, riktigt bra pris på uthyrningen hade de hos Coop - 10 kronor för en film, det kan man inte pruta på...

En fortsatt skön helg önskar vi er alla.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

31 kommentarer:

  1. Vilken skön dag. Starbuck's såg riktigt mäktigt ut, vilka lokaler! Fast blicken fastnade lite längre ner i inlägget, på den fascinerande matbrickan och ölen :-) Indiskt är riktigt gott. Börjar bli dags att göra ett besök på en sådan restaurang snart igen.

    Grillat får jag också ikväll - av brorsan och sambo - mina grannar på landet. Sitter just nu och väntar på gifflar som jäser (hoppas jag).

    Trevlig filmtajmkväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket, både vad gäller dagen och Starbuck's lokaler.
      Ja, det har ju visat sej att Indisk mat är supergott (något Håkan visste sedan tidigare, Anki inte).

      Hoppas det grillade smakar gott och att gifflarna blir till belåtenhet:)

      Radera
  2. Vilken trevlig tur ni haft och vädret hade ni ju också med er härligt! Även härligt att ni testade indisk mat (igen?) Börjar ni få blodad tand nu ;) Lördagskramar till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi hade tur med både väder och mat minsann:)
      Första gången på indisk restaurang, men helt säkert inte sista!
      Detsamma till dej.

      Radera
  3. Hej! Härlig blogg! Jag älskar också Starbuck´s, även om jag sedan några år är stamkund på Espresso house i Göteborg. För en vecka sedan mellanlandade jag i Brüssel på väg hem från en jobbresa, och då var det helt fantastiskt att glida in på Starbuck´s kl. åtta på morgonen och avnjuta en latte med sojamjölk. Vi har fått vår första Starbuck´s i Göteborg men en latte kostar 52 kronor, och det tycke rjag är i mesta laget. Särskilt som jag har en Nespressomaskin hemma som gör lika gott kaffe. Tack för trevligt inlägg - nu ska jag kika runt på er blogg lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen in i vårt kök Erika, tack för den fina komplimangen!
      Ja, vi såg att även Göteborg har drabbats av Starbuck's - det poppar tydligen upp både här och där.

      Radera
  4. Jag har också varit på indian waheli, fast på kvällen. Vi beställde flera olika rätter, bröd och såser som vi delade på. Mycket gott var allting. Jag tog någon indisk öl och gick in en jättestor flaska. Vi fick inte där dessa plåtbrickor, men jag har fått det på en thairestaurang och visst blir man lite paff.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är riktigt sugna på att åka tillbaka och käka på kvällen, fast just nu känns det området av Malmö inte särskilt säkert på kvällstid... Jodå, Håkans falska var också av storlek L, men den slank ner ändå:)
      Brickan paffade oss lite, men det var ändå rätt fräckt tyckte vi.

      Radera
  5. Härlig dag, verkligen! Det är något visst med att glida in på ett fint fik och ta en latte, tom för mig som inte gillar kaffe.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är härligt att jäsa på fik, även om vi inte gör det tillräckligt ofta:)

      Radera
  6. Härlig dag, verkligen! Det är något visst med att glida in på ett fint fik och ta en latte, tom för mig som inte gillar kaffe.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Trevlig dag ni haft Indisk mat är en favorit hos mig.
    Vad såg ni för film?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket trevlig:)
      Vi såg "The Conspirator" om mordet på Lincon, en historisk film. Håkan tyckte den var väldigt bra, medan Anki tappade intresset redan efter 30 minuter.

      Radera
  8. Den croissanten såg mycket frasig och fräsch ut, tyvärr är Starbucks croissanterna här i Singapore inte så fräscha, men kaffet desto godare :) Här äts det ofta indisk mat på plåtbrickor :) Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var riktigt frasig, kanske för att det var tidigt på dagen, eller för att de värmde den åt oss?

      Detsamma till dej!

      Radera
  9. Låter som en ovanligt trevlig helg :) Undrar varför det finns en förkärlek att servera indisk mat på plåtbricka, har en restaurang i grannbyn där det är likadant. Vansinnigt god mat, men visst hade det varit trevligare med lite roligare tallrikar.

    Ha en skön söndag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan man ju undra, men lite fräckt var det tyckte vi:)

      detsamma önskar vi dej!

      Radera
  10. Trevlig utflykt! Läste i ngn. blogg att ni också drabbats av förkylning. Krya på er!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, förkylt är det här, eller i alla fall för frugan. Tackar!

      Radera
  11. Vitlöksnaan, mmmmmmm det var länge sedan vi åt indiskt, men snålvattnet rinner till fast köket vadar av våfflor i alla valörer just nu. Och bakpotatis skriver ni...vill ha, vill ha....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, indisk mat skulle vi lätt kunna bli beroende av, så gott är det! Fast våfflor är inte fy skam det heller:)

      Radera
  12. Vilken trevlig tripp ni varit på! fick en känsla av instutition med servering av plåtbrickorna! och vilken jätteflarra med ööl...=))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket trevlig tripp:)Flaskan ja, den var av modell L!

      Radera
  13. Vad kul att ni fått upp ögonen för indiskt! Var det de största ölen de hade?!;) En grym dag ni fick till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Håkan jublar eftersom han länge har varit förtjust i Indiska smaker och längtat efter besök på Indisk restauranger... Anki jublar också visserligen:)
      Förmodligen var det den största i skåpet, innehöll 63 cl om vi inte miss minner oss...

      Radera
  14. Då har jag två nya ställen att besök i Malmö då. Starbucks var ju given men det är alltid toppen att få lite nya restaurangtips och god indisk mat tackar jag inte nej till!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh ja, den Indiska restaurangen får du verkligen inte missa, vi var så nöjda!

      Radera
  15. Nämen har ni varit på Haweli? Favvoindiern i stan, tror jag. Dock har jag aldrig lyckats beställa in mat på såna brickor. Hoppas att ni gillade så ni vågar komma tillbaka till stan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, det har vi, vilket härligt ställe det var och mycket trevlig personal. Tänk att vi kunde pricka in din favorit, kul! Kanske bara till dagens lunch det var brickservering, ganska fräckt tyckte vi.
      Jadå, vi ska nog ge oss dit igen, får väl se om vi vågar oss dit på kvällstid också... kanske en skottsäker väst är att rekommendera?

      Radera
  16. Oj, vilka fina lokaler för Starbucks, vart är det i stan?

    Och härligt med god indisk mat, har inte hört talats om det stället innan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var riktigt fint där! Hoppsan, vi har helt missat att skriva var de håller till, så bra att du uppmärksammade det:) Det ligger på tågstationen, i lokalerna där Chatanoga-bar tidigare fanns. Precis vid den stora ingången, om du vet vart vi menar?

      Ja, gillar du indiskt så ska du absolut prova restaurangen.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!