onsdag 30 maj 2012

Tävla och vinn i köket!

Nu så vet ni vad, nu ska ha tävling här i vårt kök för allra första gången! Kanske minns ni att vi skrev för ett tag sedan om ett paket vi hämtat ut på posten som innehöll saker som vi tänkte dela med oss av till er? Det kan väl vara hög tid att berätta vad paketet innehöll och skicka vidare lite av attiraljerna nu.

I höstas så skrev vi här i köket om en ny SMART handduk som vi hade köpt på Clas Ohlssons och som vi var riktigt nöjda med. Företaget som gör handduken tyckte det var så trevligt att vi var så nöjda och frågade om vi ville prova lite nya grejer från dom. Klart vi ville och på samma gång passade vi på att fråga om de kanske kunde tänka sej att skicka lite extra som vi kunde lotta ut till er. Nu har vi provat de nya produkterna och vi tyckte faktisk de var riktigt bra.

Här ser ni vad som finns i potten, en lycklig vinnare får hem ett diskunderlägg som suger upp vattnet snabbare än du hinner säga disk:) En diskduk att torka av ytorna i köket med och en diskborste med borst i tagel så du skonar dina kristallglas. Naturligtvis ligger det en av våra favorithanddukar också i paketet.
Allt kommer från SMART

Så, vad ska ni då göra för att ha en chans på paketet?
Jo, ni ska få svara på en fråga och komma med ett tips:

Hur lång fibertråd får man av 1 gram Microfiber?
Sen vill vi också att ni delar med er av ert bästa städtips till oss, har ni något riktigt bra "trolleri" som ni sitter och ruvar på? 

Sista dagen som ni kan tävla är tisdagen den 5:e juni, så drar vi vinnaren på självaste nationaldagen! Och man behöver inte ha en blogg för att vara med och tävla, alla är välkomna att vara med:)
Lycka till, till er alla!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

20 kommentarer:

 1. Den här färgen är min favvofärg så detta ska jag köpa om jag inte vinner när jag kommer till Swe i juni. Men nu vet jag svaret ;) 42,000m.
  Mitt bästa tips på att städa är: massa go musik i högtalarna och städgrejer som luktar gott + att städa regelbundet då behövs det inte så mycket :)

  SvaraRadera
 2. 42 000 meter

  Mitt bästa trolleri för att ta bort kalkavlagringar är Citek. Tyvärr eller tack och lov finns det inte längre att köpa, i alla fall inte i livsmedelsaffärer. Jag rengjorde vattenkokare, kranar mm och uppnådde mycket goda resultat.
  /Helena i Uppsala

  SvaraRadera
 3. Svar fråga 1: 42 000 meter
  Mitt bästa städtips: Det är att använda en gammal tandborste till att göra rent runt kranar, i avloppsöppningarna till diskho och handfat och andra ställen där man inte kommer åt med svamp och trasa. Det blir skinande rent!

  SvaraRadera
 4. Hej,

  42000 meter räcker det till, inte illa det.

  MIcrofiberduk är helt klart det bästa. Sedan underlättar det med hös musik och ett tomt hem, familjen får lämna platsen.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Vilken grej! den skulle passa utmärkt i vår husvagn.
  *googlat* 1 gram räcker till en 42 000 meter lång fibertråd! =))

  -Jag eftertorkar alltid fönsterna med vanligt hederligt tidningspapper som jag knölar ihop. Man slipper ränderna efter man använt fönsterskrapan. Billigare mirakeltrasa kan man leta efter.

  SvaraRadera
 6. Hurra! Tävling är kul! Ett sånt där diskunderlägg skulle vi behöva. Blir tokig när Johan snor diskhandduken och lägger disk på som inte får plats i diskstället.
  42000 meter fibertråd är svaret.
  Har väl inga supertips men tidningspapper att putsa fönster med är både billigt och bra!

  SvaraRadera
 7. Häpp! 42000 meter blir det. Och städtips, hmm... Jag gillar faktiskt att städa, jag brukade knäcka extra och städa trappuppgångar under hela min studietid. När vi putsade fönstrena i trappuppgångarna som ofta vette mot trafikerade, smutsiga vägar fick jag lära mig hur bra det var att enbart hålla sig till Yes diskmedel när man putsade fönstrena, det löser fettet i smutsen, och det blir skinande rent. Och när det gäller flyttstädning och elak smuts kommer man himlans långt med Cillit Bang. Sedan så gillar jag att avsluta en städsession med att ställa fram färska blommor i en stor vas på byrån i hallen, som kronan på verket. :-)

  SvaraRadera
 8. Svar: 4200 meter.
  Tips. Jag är helt kär i Svinto, Fungerar till allt och repar inte så länge den löddrar! Badrummet blir som nytt när man tvättar kakel och badkaret med svinto. Helt genialt. Badkaret skiner dag efter dag när man skrubbat med svinto. Super smidigt, snabbt och enkelt!

  Har tyvärr ingen blogg.

  Tävlande. Erika S.
  norsbronx@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Jag vill gärna tävla!
  42000 meter hittar jag att det blir.
  Ja ni, städa .. Ngt jag/vi inte prioterar i högsta grad längre. Lagom är bäst/roligast. Dvs ingen ångest om man inte hinner våttorka golven varje vecka. Jag köper sällan dyra "medel" utan tycker diskmedel funkar till det mesta (Yes tycker jag är bäst), några droppar räcker till fönster (tsm med lite ättika) och som många skriver här eftertorka med tidningspapper, rostfritt, våtdammning & även golven.
  Tror att eftertorka det mesta gör susen (duger med en gammal kökshandduk till övriga områden), spishäll, diskbänkar, rostfritt mm.
  Dyra medel behöver inte vara det bästa.
  Ha en fin dag!
  =)

  SvaraRadera
 10. 42000m lång tråd blir det! Mitt absolut bästa tips är ättika; i toa-stolen, i duschen, kökshon. Det mesta blir skinande rent av ättika. Håller tummarna. Kram Anna

  SvaraRadera
 11. 42 000 meter blir tråden... städa... inte min gren... har aldrig varit, men äntligen har jag löst det med städerska, så det får bli mitt hemliga tips!! Städerska=))

  SvaraRadera
 12. 42000 m lång :-o
  Jag gillar ju lite ekogrejer, så ett tips för avloppet är att hälla i bikarbonat och sen ättiksprit och när det slutat fräsa; häll på rikligt med hett vatten. Kan vara knepigt att få det att fungera om handfatet är riktigt genomproppat, men om man gör en fuling med mer effektiv (läs omiljövänlig) propplösare då och efter det så använder man bikarbonatmetoden kanske en-två gånger i månaden så har man fräscht handfat jämt och håller undan proppar.

  SvaraRadera
 13. 1gram räcker till 42 000 tusen meter.
  Citronsyra är mycket användbart till kalkavlagringar brukar hälla en påse i en sprayflaska och fyller till hälften med vatten sedan sprayar jag på och låter ligga ett tag sedan är det ganska enkelt att ta bort beroende hur tjockt kalkbeläggningen är eller hur länge den har legat så får man lägga på flera gånger, ha det bra och tack för en härlig blogg.
  Mvh Robert Åstorp/Skåne

  SvaraRadera
 14. Svaret är: 42 000 meter
  Mitt städ tips är att använda bikarbonat till toalett handfat ja nästan allt faktiskt.

  SvaraRadera
 15. Självklart vill jag vara med. Grönt är skönt, eller hur?!
  Svaret är 42 000 meter.
  Mitt tips är att öppna dörrar och fönster - här ska det blir lite tvärdrag och nya fräscha lukter får komma in i hemmet. Att vädra ut så att det blir lite småkyligt, tycker i alla fall jag, gör så att det känns fräschare. Sen är det bara att sätta igång att städa som vanligt. Men en utvädring kan man ju lätt göra varje dag - och då menar jag den utvädring som blir när man öppnar fönster all annan utvädring undanbedes ;)

  Ha en trevlig helg /Emma

  SvaraRadera
 16. Klart att jag vill vara med!
  Svar 42000meter.
  Städtips kan jag ge! Häll vatten i din fula missfärgade termos och tillsätt därefter bakpulver. Det pyser som från en gammal vulkan, men vips så blir den som ny igen! Skinande blank och fräsch! Fungerar även i köksvasken om den blivit ful av kalk och andra missfärgningar. Billigt medel som alltid finns i skåpet.
  Tack för all trevlig läsning!
  kram mor Inger i Skurup

  SvaraRadera
 17. Helt otroligt - 42000 meter!
  Mina bästa städtips handlar om fusk. Dels att ha MYCKET förvaring, så att man kan hålla rena fräscha ytor som inte är belamrade - det blir lite renare men ser mycket renare ut. Och dels, något som mamma alltid sa, torka av handfaten och kranarna, så de är blänkande rena. Det tar ingen tid alls, och ser mycket fräschare ut.

  (Mitt allra bästa städtips stavas dock RUT...)

  SvaraRadera
 18. Ett gram microfiber räcker till en 42 000 meter lång fibertråd.

  Mitt bästa trolleritips på skinande städning är att sporra mig själv med att: ladda kaffekokaren eller lägga in dricka i kylskåpet, och ta fram någon kaka eller annan godbit så man ser belöningen som väntar EFTER hemmet är skinande rent!
  För visst njuter man aldrig av en kopp kaffe så mycket som när hemmet är nystädat och man har ibland aldrig farten uppe så högt som innan det är dags för fika?!

  För övrigt är nog mitt bästa redskap vid städningen, vanliga hederliga microdukar, fuktiga eller torra beroende på vad man torkar av. Det finns inget som gör ytorna så rena och dammfria som de gör!

  /Kersti

  SvaraRadera
 19. 42 000 meter
  Mitt bästatips för att få bort dålig lukt är att ställa in en skål med ättika.Perfekt under diskbänken dår det kan dofta sisådär.Ett fusktips om du strax får besök är att torka av de varma elementen med såpa då luktar det nystädat,obs funkar bara om det inte är allt för ostädat;)
  Anki
  kasamark@hotmail.com

  SvaraRadera
 20. Det där diskunderlägget... vårt diskställ från IKEA har gått sönder.

  42 000 meter!

  Mitt städtips är att använda citron. De som jag har använt i matlagningen (pressat ur juicen från). Ta en citronhalva och gnid den mot smutsen i ex vasken... det blir RENT och luktar så gott, två flugor i en smäll!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!