torsdag 9 augusti 2012

Känsliga tittare varnas...

Nej vad säger ni, vi kör väl ett inlägg till från fina Bali? Ett med lite bilder från några av utflykterna vi var på blir det, så förbered er på tempel, tempel och en nästan nakenchock! Vår superguide, Jim, klickade gärna av foton på oss med vår kamera och han visade sej vara en riktig mästerfotograf när vi kollade in bilderna närmare. Fast ibland skulle man ju vilja sträcka in handen och flytta lite på folk...

Västa Ture-turisfotot, taget utanför Taman Ayun Temple, eller Garden temple som det också kallas. Ligger helt underbart omringat av vackra trädgårdar, där man kan sätta sej i gräset eller på en bänk och bara koppla av och njuta av lugnet och livet.

Templet är byggt på 1600-talet och här ser ni tronen som är byggd för guden. Själva tempelgården får man inte som turist komma in på, men man har full insyn när man går runt om och kan njuta av allt det vackra.

Ännu ett Ture-turistfoto, i bakgrunden ser ni en av alla risodlingar som finns på Bali. En av orsakerna till att det är en ganska stor brist på vatten på Bali (och på andra ställen som det odlas ris) är just den stora mängd som behövs när man odlar ris. Men, nu har ett nytt inslag dykt upp i naturen som faktiskt hotar tillgången på vatten ännu mer än vad risodlingarna gör, nämligen golfbanorna! 
Och inte anläggs dom för att balineserna har ett stort intresse av golfsporten....

Risodlingar lite närmre, tittar ni riktigt noga så ser ni människorna där nere som krattar runt i riset som lagts ut på stora presseningar för att torka. Rispresseningar ser man lite överallt när man åker runt på ön, utanför husen, längs med vägen eller som här.

Ytterliggare ett tempel, Ulun Danu Temple som ligger på Beratansjön med berg som ligger runt om hela sjön. Här var det nästan lite kyligt när man kom fram och omgivningarna påminde oss lite om Skottland. 

På tur med båt i storlek XXXXS:) Långt ut på havet var vi för att titta på delfiner som visar sej här ibland. Efter en övernattning på hotell i Lovina gav vi oss ut i mörkret klockan 6 på morgonen med flera andra turister i likadana båtar, alla med hopp om att få se delfinerna dyka upp. Tydligen hade vi tur och fick se flera stycken. På väg tillbaka till stranden bjöds vi på denna makalösa soluppgång som helt tog andan ur oss, nästan en religiös upplevelse. 

Anki i fören på båten, hungrig och glad att få återvända till hotellets bekvämligheter igen. För efter närmare 3 timmar sittande på en träplanka så blir man ganska öm i vissa kroppsdelar... Precis när vi hade lagt ner kameran så fick vi se flera Blue Marlin-fiskar som dansade fram på vattenytan, så häftigt!

På väg hem till Sanur igen så stannade vi till för att ta ett föryngrande dopp i de varma källorna vid Singaraja, Banjar Hot Spring. Här badar man i 37-gradigt och 40-gradigt vatten med hög svavelhalt och vill man så ställer man sej under vattenfallen och njuter av massagen de ger. 

Vattnet tros kunna bota hudsjukdommar och dessutom sägs det att man ser 10 år yngre ut efter doppet...

Redan första vecka så blev vi plötsligt samlare på dörrar, eller i alla fall foton på dörrar, för det fanns en uppsjö av vackra sådana. När vi var ute och gick så var det inte ens lönt att lägga ner kameran om den var med, det kom hela tiden nya som vi bara var tvungna att få med på bild. 
Varför ser inte dörrarna ut så här i Sverige?

Vi blev även samlare på foton av statyer, Bali fullkomligt svämmar över av sådana, den ena vackrare än den andra. Man hittar statyer överallt, utanför de fina dörrarna, vid altare, i rondellerna och på hustaken.

Nu, kära läsare, nu blir det inte fler Balibilder från denna resan det lovar vi. 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

18 kommentarer:

 1. Fler härliga bilder, och nakenchocker är uppfriskande!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Underbart! De där statyerna kommer jag ihåg. Ful fulare fulast. Fast snygga ändå!

  SvaraRadera
 3. Och var har vi efter-bilden för doppet? Vill ju se om det är välinvesterade pengar att åka dit! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jo det skulle väl vara något det:) Nu ska vi inte chocka er riktigt så mycket.

   Radera
 4. Så många fina bilder! Snart kommer jag att få uppleva en del av det där också :)

  SvaraRadera
 5. Ja mig gör det inget att det kommer mer bali-bilder. Då får ju en annan en chans att drömma sig iväg i det är tråkiga gråa vädret som huserar i skaraborg!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder och grattis till föryngringen! Tror jag måste åka dit...

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder, känner igen en del och blir riktigt ressugen!!

  SvaraRadera
 8. Oj, oj, oj vilken härlig resa ni fick! Berätta och gärna visa mer för min del. Fast någon chock fick jag inte :-)

  Hög svavelhalt? Då borde det ha luktat lite speciellt, lite som ruttna ägg brukar det göra när det handlar om varma källor. Eller slapp ni det?

  Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

  Kram + kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det luktade faktiskt inte speciellt mycket. vi har varit på något liknande i Turkiet och där osade det verkligen, örk!

   Radera
 9. Phu, jag överlevde er nakenchok. :) Delfiner skulle jag också vilja se! Fina, fina djur!
  Grattis till föryngringen, inte för att jag tycker att ni behöver det. ;)

  SvaraRadera
 10. Gillas gillas gillas, mer Bali tack! Jag tröttnar inte :)

  Behöver ni bli 10 år yngre? Tycker ni är härliga precis som ni är ;) Önskar er en fantastiskt fin helg, kram!

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder! Det värsta är ju att man blir så yr genom att kolla genom kameran hela tiden så man måste ju lägga ner den då och då, och såklart är det alltid något spännande som händer just då!

  SvaraRadera
 12. Stort tack för alla härliga foton ni har delat med er av! Jag njuter av dem alla är så glad att ni tar er tid att visa upp det för oss andra!

  SvaraRadera
 13. Ser helt underbart ut! Tjusiga bilder från vad som uppenbarligen var ett lyckat val av destination :)

  SvaraRadera
 14. Tack för alla fina kommentarer, så kul att ni uppskattar våra reseinlägg, man vet aldrig kanske det dyker upp lie mer då framöver... en och annan dörr kanske?

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig semster ni verkar haft! Och dessutom blir 10 år yngre på kuppen är ju en rejäl bonus:) Underbart!
  Ps. Gud vad söta ni är ihop;)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!