fredag 10 augusti 2012

Spännande kvällslektyr...?

I kväll läser vi tydligen dessa:

Alltså, det är en kyl och en frys, hur mycket information kan man behöva? Vad gör dom mer än kyler och fryser mat? Går dom och handlar själv? Väcker oss med nybakat på lördagsmorronen? 

Hoppsan, plötsligt blev köket lite mindre, men det är det så väl värt för vår del! För golvet är ingen bra plats att förvara mjölk, smör, glass och is - det blir så kladdigt och illaluktande då!

 Något som är väldigt positivt med att det är så stor plats är att vi kan stå där under de sommardagar/nätter när det är olidligt varmt i lägenheten! Lite som en tvärt-om-bastu:)
Behöver vi ens skriva att i morgon är det vi som kör och storhandlar med en inköpslista lång som att det är GeKås i Ullared vi var på väg till. Det ska bli riktigt skönt att slippa köra och handla var och varannan dag och att slippa fundera på om det finns plats till morötterna eller om vi inte ska köpa med dom hem?

I kväll blir det lättlagat till middag, biff, klyftor och gorgonzolasås (recept här) och i glaset häller vi ett gott rött vin. Sen blir det säkert hur kul som helst att inreda och studera!

Vi önskar er alla en kanonfin helg, hoppas solen skiner, maten och drycken är smaskig och avkopplingen bra!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

 1. Ja se det där med kylskåp är en hel vetenskap det! :) Skönt att ni fått en större kyl och frys nu och förstår att ni tycker det är skönt att inte behöva åka var och varannan dag till mataffären!

  SvaraRadera
 2. Vi har en halv frys/halv kyl, fördelen är att det blir fullt efter bara någon handlad påse, nackdelen är att det blir tomt lika snabbt. Har en stooor frys i garaget och en hel kyl i källaren, så plats har vi alltså överallt men inte i köket.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Vad häftiga - och då menar jag inte bara storleken ;-) Är väl en dröm för en/er matbloggare kan jag tänka mig. Men vad ska ni ha allt i frysen? Hos er blir det ju (nästan) inga rester har jag läst ;-)

  Trevlig läsning - det viktigaste kapitlet är nog avfrostning...

  SvaraRadera
 4. Vad skönt med stora kyl och frys möjligheter. Att handla tycker jag är tråkigt att då behöva handla nästan varje dag förstår jag är jobbigt.Lycka till med inredningen och handlandet :)

  SvaraRadera
 5. Den kommer att bli proppfull på nolltid, jag lovar. (och om inte kommer jag åkande med lite burkar jag inte får plats med i min frys, får det tex vara lite frysta örter innan de stänger in oss i buskaget? ;)

  SvaraRadera
 6. Alltså, när vi köpte vårt kylskåp skulle vi byta sida på handtaget. Jättelätt, hur svårt kan det vara?! Well, sjukt svårt, visade det sig. Vilket jäkla ingenjörsprojekt att byta sida på det där jäkla handtaget! Never again, säger jag bara. De där kylskåpen och dess gör-såhär-broschyrer är EVIL.

  Trevlig helg på er, kära ni!

  SvaraRadera
 7. Härligt med nytt :) Känner igen det där med manualläsningen *skrattar*

  SvaraRadera
 8. Ja, visst är det skönt med ett större kylskåp. Vi har också gått från ett mindre till ett lite större och jag tänkte att nu finns det plats för allt möljigt. Konstigt nog blir det alltid riktigt fullt ändå, hihi.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!