onsdag 24 april 2013

Göteborg från sin bästa sida!

I dag bjuder vi er på några av alla de bilder vi knäppte av när vi var i Göteborg i helgen. Vi är ju ett (vid detta laget) ganska så sammansvetsat matbloggargäng som gärna stämmer träff med varandra för att umgås kring mat och allt som har med det att göra. Vi har tidigare lagat indisk mat i Värnamo hos Amy och varit på Matresa här hos oss i Ystad, denna gången var det alltså dags att sluta upp i Göteborg.

Vi reste upp på fredagen och efter lite shopping slöt vi upp med Amy och lotsade henne till hotellet för att sedan raskt ge oss bege oss till Drottningtorget där vi bestämt träff med Erika. Tillsammans med dessa härliga damer blev det först en fika på Fröken Olssons där det också blev helgens första kändisspotting! Christer Lindarw, damer och herrar, Christer Lindarw satt i egen hög person och fikade på samma fina ställe...

Efter fikan tog vi oss ut till en plats i Göteborg som närmast kan beskrivas som ett mecka för alla köks- och mattokiga människor, Bagaren och Kocken som ligger en bit utanför centrum så dit tar man sig enklast med spårvagn. Eller som fru Mårtensson förvirrat kallade tunneltågsvagnen...?

Ni förstår säkert att vi tillbringade en god stund i dessa lokaler? Lord have mercy!!!

Dagen avslutades med lite mingel hemma hos världens goaste Russin, i Kims nya lägenhet bjöds vi på bubblor, tilltugg, många härliga återseende och några nya ansikten. Kvällen fylldes av skratt, prat, lite mer skratt och dessutom en hel del mat. Middagen intog vi på ett otroligt trevlig och bra ställe vid namn Chateau Beirut, eller som vi säger i vårt kök, Chetutt Berutt!
Här blev det en avsmakningsmeny och den kan vi inte annat än rekommendera förstagångsbesökare att beställa in, så många godsaker att prova och så många goda smaker. Att de sedan har både Libanesiskt öl och vin gör ju verkligen inte saken sämre! 

Lördagens äventyr så:

Njutningsfrämjandet, vi säger bara, Njutningsfrämjandet! Det hörs ju bara på namnet hur bra det kan bli! En mat- och ölpromenad i Göteborgs kvarter ordnades av dessa på beställning och vi kan väl säga som så att vi fick lära oss en hel del om staden och maten som vi inte visste!
Visste ni att PUCKO kommer härifrån? Att en "halv special" är Göteborgsk? Att det i Haga bakas de allra största kanelbullar som finns? 
Några av promenadens stopp, Feskekörka, Bräutigams första lokaler - numera en pub, Ölhallen 7:an stannade vi till utanför - nästa gång går vi in, en snabbvisit på Saluhallen, ett längre besök på Flickorna Kanold där vi smakade deras choklad med flingsalt - den drömmer vi fortfarande om... 

 På en av Göteborgs broar stannade vi till och smakade på lite Porter av märket Carnegie, det äldsta av Sveriges registrerade varumärken som fortfarande tillverkas.
Här en stillbildsstudie av fru Mårtenssons porterdrinkande... Minen talar väl för sej själv?

Matbloggandets baksida...

Efter att vi traskat genom Haga och hämtat upp allehanda godsaker i matsäcken så intog vi till sist backen upp till Skansen Kronan. Som ni ser så gick vi i en lydig ankrad uppför den avstängda trappan... 

Herr Mårtensson pustar ut på en av kanonerna och njuter av den storslagna utsikten som bjöds!
Vi bjöds på smarrig fisksoppa från Sjöboden, gott surdegsbröd från Da Matteo och en infernaliskt stor kanelbulle från Café Husaren. 

En inte helt ovanlig syn när man umgås med ett gäng matbloggare... 
Det knäpps bilder stup i kvarten:) 


Efter promenaden gick vi vidare till Linnéterassen för vätskekontroll. I solens härliga sken njöt vi bubbel och bira, snackade vidare och hade det allmänt gött!

 Några av de goda drycker staden bjuder på. Håkan upptäckte, till sin glädje, att Götet är lite av en Ölmetropol. Det fanns ett otroligt stort och bra utbud på dom ställe vi besökte. 
Dricker man hellre goda drinkar så ska man absolut slå ner sin ändalykt i en härlig fåtölj på Hotell Dorsia!

Och när man sippat drinkar i deras helt otroliga bar/restaurang så behöver man kanske lätta på trycket. Passa då på att göra det här innan ni går vidare, för detta måste vara Sveriges vackraste dass! 

Lördagskvällen avslutades på Hej Apa där en avsmakningsmeny intogs. Vi smaskade japanskt på bredden och längden, även detta är en restaurang som är så värd ett besök. Nästa gång ser vi fram mot att få sätta i oss av deras japanska råbiff och terriyakistek, dom dreglade vi lite över när vi läste menyn...

 Fru Mårtenssons nya kärlek! Dessa stolar har hon tjatat om sedan vi såg dom utanför Da Matteo och enligt frun själv så är det bara ytterligare en anledning för oss att slå ner våra bopålar i Göteborg. Fast herrn i köket tycker det går alldeles utmärkt att istället låta stolarna flytta ner till Ystad! 


Hela glada gänget samlat på bergets topp!
Emmy, Kim och Lotta.
På fredagen var även Erika, Charlotta, Rebecka och Johanna med oss.

Så till sist, tack till er alla för att ni var med och gjorde vår helg extra bra! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

44 kommentarer:

  1. Det låter verkligen som en trevlig resa :) Göteborg verkar ha många små skattkammare när det gäller mat. Ska ner på en kurs i Macronbakning i just Göteborg, så tackar för alla tips jag nu fått av er :)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så trevligt så, känns som G-borg är en väldigt restaurangtät stad. Kul att tipsen kan komma till användning, hoppas du får en bra kurs, lycka till!

      Radera
  2. Vilken fin helg ni haft med mycket gott i glasen och på tallriken :) Och att träffa andra matbloggare måste vara hur kul som helst. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt gott, både här och där:) Visst är det trevligt, vi uppskattar verkligen dessa träffarna!

      Kramar

      Radera
  3. Helt otroligt vilken tur vi hade med vädret! Och så himla trevligt det var att träffa alla! Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst hade vi, men som man säger - troll har tur:) Visst är det otroligt kul, det blir bara bättre och bättre! Nu fick vi ju dessutom umgås lite mer med dej denna gången, nu håller vi tummarna för London...

      Kramar

      Radera
  4. Vilket härligt inlägg! Ni hann ju med lite mer där på fredagen. Gissa om jag hade velat haka på till Bagaren & Kocken!!! Men jag är väldigt nöjd ändå med allt som vi fick göra. Man kan ju bara längta till nästa gång. Tack så länge för ert eminenta och roliga sällskap!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, right back at you! Ja, Bagaren och Kocken var verkligen något extra, så mycket grejor överallt och så mycket man inte visste att man behövde:)
      Längtar är väl bara förnamnet... Tackdedtsamma:)

      Kramarna

      Radera
  5. Vilken fantastisk helg ni har haft! Så fina bilder! :) Underbart!
    Kram
    //Lan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det var verkligen helt fantastiskt!
      Kramar

      Radera
  6. Lana, så klart ska det stå! ;)

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig helg ni haft, är ju uppvuxen i Göteborg så den staden gillar jag skarpt så klart :-), nu för tiden bor jag ju bara 3 mil utanför så det är ju inte så långt att åka in :-), Bagare&Kocken är en toppenbra afär

    SvaraRadera
    Svar
    1. 3 mil, det känns ju som rena lyxen. Inte för att vi har så vansinnigt långt, men 3 mil...! Förstår att stan ligger nära ditt hjärta, det är verkligen ett kanonställe!

      Radera
  8. Härliga bilder av ett härligt matgäng i det härliga Göteborg, kan inte bli bättre! :)
    Hade vi vetat om att ni skulle befinna er där hade vi nog allt tagit bussen och sedan ställt oss i ett gathörn och kikat på er runt hörnet för att se hur ni ser ut i "verkligheten"! ;) Kanske frågat om en autograf!? ;) Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, mycket bättre än så kan det nog inte bli.
      :) Klart ni skulle sällat er till oss, inte bara stått i ett hörn:)

      Kramar

      Radera
  9. Ja, det var fantastiskt roligt att träffas! Jag har ännu inte använt min ravioliform, men det kommer snart på bloggen, var så säkra! Och nästa gång blir det som sagt mer närvaro från min sida. Rökta räkor kan ni ju inte säga nej till!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst var det, de rökta säger vi då rakt inte nej till! Då ser vi fram mot raviolin, dom blir säkert hur bra som helst.

      Kramar

      Radera
  10. Vad roligt! Och jag som bor i Göteborg och visste inget om! Vilken träff!

    Ha en fin kväll/ Gosia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där, fler matbloggare som huserar i den fina staden, hur många finns det där egentligen?

      Tack, hoppas du har detsamma

      Radera
  11. tipptopp helg det där :) det enda minuset var ju att jag tappade bort er i haga-vimlet och inte hann säga hejdå. men vi ses snart igen, det har jag bestämt!

    kramar på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tippoch topp, helt klart. Och vet du vad vi glömde? Den där artikeln och godistanten som du skulle få av oss, den följde med i resväskan hem igen! Kan du inte mejla oss din adress så skickar vi den till dej.

      Okej då, vi gör som du bestämt:)

      Kramar

      Radera
  12. Vilken toppenhelg ni måste haft.
    Ångrar mig så att jag inte anslöt!
    Nästa gång....Lena från Make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt bra var den, det blir säkert fler gånger!

      Radera
  13. Ser ut som ni haft en härlig helg här i Götet ;-)

    SvaraRadera
  14. Vilket härligt inlägg:)
    Vad mycket roligt ni varit med om lite avis är jag nog:)

    SvaraRadera
  15. Åh vad mysigt:)
    Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  16. Vilken härlig helg ni haft. Kul att umgås med folk som man delar intresse med./Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur härligt som helst har vi det tillsammans, alla mat-tossingar:)

      Radera
  17. Sååååå underbart ni verkar ha haft det, och såååå mycket ni hunnit med! Härliga bilder!

    SvaraRadera
  18. Vilken helt underbar helg ni haft! Kul att se lite bilder!! Så mycket roligt ni gjort och vad gott ni ätit!!! Lite avis är jag nog allt....;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir ju en del foton avtryckta:) En massa gott, det kryllar ju av bra restauranger i Götet har vi upptäckt.

      Radera
  19. Alltid lika trevligt att ses! Blev en fantastisk helg på alla vis! Galet mätt var jag från morgon till kväll känns det som.
    Nu får vi se hur vi gör med nästa dejt. Jag måste hämta andan lite först ;-)
    Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, och visst var det! Att du behöver hämta andan kan vi inte annat än förstå, du körde ju verkligen ett långrace, lite ångerfulla har vi allt varit:)
      Men det är ju ett tag kvar tills nästa gång, du kommer säkert snabbt på banan igen!

      Kramar

      Radera
  20. Så underbart att få uppleva helgen igen! Tack fina ni för allt, det var en ren och skär njutning från första stund, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, så kul att kika runt hos oss alla och få ta del av allas minnen!
      Tack själv Amy, för alla glada skratt vi fick dela med dej! Hoppas du fick rätt med nyckeln när du kom hem till Värnamo igen:):)
      Kramar

      Radera
  21. Åh, tänk om man vetat om den där träffen! Har ju inte så långt till Götet egentligen, 90 min med vanligt tåg.

    Undrar om jag har nån chans att få med mig trollen ut till Bagaren & Kocken när vi åker ner framöver. De gillar visserligen att va med i köket, men delar inte helt mammas glädje över att gå i affärer. Nja, det får nog bli shoppande enligt deras önskemål då. Det brukar höra till att sitta i backen upp mot Skansen Kronan o äta glass, efter besök på "The English Shop" som ligger i närheten. =)

    Jag var faktiskt lite närmare era trakter i veckan, var på ledarkonferens med jobbet, i Åhus. Maten var inget att skriva hem om, men läget! Jösses så fint!
    Årets premiärdopp i havet, 25 april kl 06:30. Jupp, Trollmamma är totalt galen. *skratt*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får försöka locka/muta dom med glass efter Bagaren och kocken istället:) Finns ju galet massa bra matrelaterade ställen att besöka i Göteborg, stan har snabbt blivit en av våra absoluta favoriter!

      Visst är det fint i Åhus, men det går inte upp mot Ystad inte... (nejdå, vi är inte alls partiska:) Men bada nu... nej där drar vi gränsen!

      Radera
  22. Vad härligt att ni träffas sådär! Bagaren och Kocken vill jag så gärna besöka, för att inte tala om Tårtdecors butik i Kungälv... Men Göteborg är en bit ifrån Umeå=) Tack så mycket också för kommentar om mina praliner!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns som det har blivit en mycket trevlig liten tradition. Ja, det finns ju en uppsjö av butiker som har frestande grejer... farligt:)

      Radera
  23. Underbara bilder ni bjuder på från denna vad jag har förstått mycket trevliga och givande bloggträff. Att ni hade sån tur med vädret är ju ett extra plus:) Det kan behövas lite promenerande om man ska orka äta alla godsaker som serveras på de olika ställena.

    Ha en fortsatt skön helg! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det är det verkligen. Promenader och fint väder är väldigt välkommet, speciellt när det vankas godsaker:)

      Detsamma till dej Helena,
      kramar

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!