fredag 6 juni 2014

Mousserande myntadrink

Grattis får vi väl börja med att säga till fosterlandet Svedala, hipp hurra på din stora dag! Hurrar gör vi också för Ystadkocken Danile Müllern som igår tog hem segern i Köksmästarna på kanal 5, ett program som vi suttit klistrade vid på torsdagskvällarna. En välförtjänt seger för en kille som "tycker det är skitkul att laga mat" - grattis Daniel!
Här i det Mårtenssonska köket har flaggedagen inletts med en uppiggande powerwalk runt det stora kvarteret, en tur på trekvart ungefär. En stadig frukost på det och vi är redo för dagens kulinariska äventyr som börjar med en cykeltur för inköp av räkor och andra goda "underytanlevande" varelser som vi kan hitta. Djuren kommer att sköljas ner med rosa bubblor, en recension och några recept är att vänta om allt går som vi hoppas!


Dagen till ära tänkte vi att det skulle passa fint att bjuda även er, våra fina läsare, på lite bubbel - här hällt i en drink tillsammans med limoncello och lite krossad mynta. Friskt som tusan och ett perfekt sätt att använda eventuella skumpaslattar som blir över (kanske inte så ofta det blir så, men man kan ju faktisk öppna en flaska för drinkändamålet också!). Att det är ett tag sedan vi sippade på drinken är ingen hemlighet, syrenen på bilden avslöjar oss rejält. På vår promenad i morse var det flesta syrenblommorna bruna och överblommade, men vi lovar att det går bra att blanda drinken även utan syrener.

Mousserande mynta och citrondrink 1 glas
ca 6 myntablad
en gnutta strösocker
2-4 cl limoncello (beroende på glasets storlek)
mousserande vin
Hacka myntabladen och lägg i botten på glaset.
tillsätt lite socker och mortla runt så bladen mosas lite och smaken kommer fram.
Häll i limoncello och fyll upp glaset med vinet, tillsätt gärna något myntablad och isbitar.
Servera!

Vi önskar en nu en fin helgdag, må er mat smaka gott och må solen lysa på er alla!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

14 kommentarer:

 1. Ha en fin nationaldag! Skönt att starta dagen med pw och frukost. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den blev alla tiders:) Att ta en riktig marschpromenad är perfekta sättet att börja en ledig dag, så skönt!
   Kramar

   Radera
 2. Ser god ut! Den ska jag absolut testa nån sommarkväll framöver. Min dryck för dagen är te med honung och citron för att lindra min onda hals. Den onda halsen satte stopp för mina planer som skulle ha inneburit en liten roadtrip med fika på ett mysigt kafé och grillkväll hos en kompis. Nåja, sommaren har precis börjat, det kommer fler tillfällen. Ha en fortsatt fin helg! Kram! /Anna J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den var en riktig frisking:)
   Usch, det låter ju inget vidare, hoppas du har kryat på dej och att teet gjorde jobbet med halsen. Visst kommer det fler tillfället, sommaren bjuder säkert på flera roadtrips!

   Tack, hoppas du haft detsamma, kram

   Radera
 3. Låter som en perfekt sommardrink som inte kräver för mycket tid! Mynta är ju så fräscht och i kombination med bubblor kan det ju inte bli fel :) Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nästan ingen tid alls tar det innan drinken kan sippas på. Och bubbel är aldrig fel:)

   Radera
 4. Åh... jag missade finalen eftersom jag var ute på galej. Jag höll på Titti tills hon åkte ut, men alla har ju varit så fantastiskt duktiga. när man ser på Köksmästarna förstår man på allvar skillnaden mellar proffskockar och amatörkockar.
  Drinken låter helt i min smak! Och så ser jag min favoritcava skymta där också :-)
  Fortsatt trevlig helg. Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titti gillade vi också, precis som Jocke och faktiskt Daniel Engellau oxå, men Müllern ligger oss Ystadbor lite extra varmt om hjärtat:) Och skillnad... ojojoj!
   Jajamensan, inget vi kan dricka utan att sända vår Remsa en extra tanke!

   Kramar

   Radera
 5. Låter, som en riktig härlig sommardrink! Ha en skön helg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härlig indeed:)
   Detsamma hoppas vi du har!

   Radera
 6. Gahhh ni kan ni, låter galet gott : ) kram på er finisar! //Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galet absolut Sofia;)
   Kramar på dej bästaste!

   Radera
 7. Vi har också suttit klistrade på torsdagar. Vi hejade på Titti på Bloom men gladdes över den Skånska segern. Visst är det härligt att drinksäsongen är här. Men det där med överblivna slattar är jag dålig på. Ska försöka bättra mig. Eller som ni skriver, öppna en flaska för ändamålet går ju lina bra :) Hoppas högtidsdagen var bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titti var också en av våra favoriter, men våra hjärtan klappar lite extra för Daniel, Ystadkock som han är:)
   Slattar blir det inte så ofta här heller, men ny flaska går lika bra det:)

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!