söndag 10 maj 2015

Veckomatsedel

Så är vi framme vid ännu en söndag gott folk och vi har vaknat upp till en gråmulen och småregnig sådan. Kanhända passar vädret en del av gårdagens "motorburna ungdom" som drog runt på stans gator i, faktiskt Sydsveriges största, cruisingen:) Över 500 bilar seglade runt och visade upp sej, både från sina bästa och galnaste sidor, och det är alltid lika roligt att beskåda det hela. Det har blivit något av en tradition för vår del att möta upp våra vänner familjen Persson på en trottoar och sedan ta en huxfluxkaffe hemma hos dom, så även i år. Lite synd var det med vädret, kallt och grått, men å andra sidan så var det desto skönare att få komma in och värma sej.

Vi har samlat ihop några förslag till veckans meny till er, kanske ni kan hitta något som värmer er där och underlättar veckans planering. Det väntar en röd dag på torsdag följd av en klämdag, så kanske det är en del av er som passar på att ta långhelg?

Måndag: Blomkålspizza med valfri topping. 
Fredag: Laxwook med tikka masala, kanske du vill prova göra din egen kryddpasta?

Lördag: Risoni med broccoli, en enklare variant av risotto.

Söndag: Glutenfri smulpaj, kanske på vårens första rabarber.

Nu ska Mårtenssons fånga dagen, ut i skogen och lyssna på fågelkvitter och insupa alla dofterna. Vi hoppas att ni får en skön söndag och får tillbringa den på bästa möjliga sätt!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Jag måste testa blomkålspizzan i veckan för den har jag bara läst om!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dej Karin! Klart du ska testa pizzan, den blir kanoners bra.
   Kramar till dej, ha det gott.

   Radera
 2. Det blir en fin vecka, den som kommer. Vi längtar efter er! Karmar från oss båda (lite trötta efter gårdagskvällens whiskyprovning...)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamensan så blir det, det ska bli riktigt roligt att träffa er igen - vi längtar!!!
   Det planeras högt och lågt:)
   Kramar till er!

   Radera
 3. För mig blir det en långhelg då jag tar ut en semesterdag på fredag. Jag har inga direkta planer men då kan man ta dagen som den kommer. Mycket gott, som vanligt, på er veckomatsedel särskilt rabarberpajen lockar. I helgen som var har jag blivit bjuden på både paj och kaka med rabarber och båda varianterna var hur goda som helst. Ha en fin vecka! Kram! /Anna J

  SvaraRadera
 4. För mig blir det långledigt har tagit semester :) Ska bli så skönt att bara vara ledig :)
  Åh blev sugen på laxwoken den kanske jag testar i helgen :)
  Ha det gott

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!