måndag 15 juni 2015

Midsommartårtor

I dag fortsätter vi färden mot midsommarafton i vår tipskarneval och vi tänkte att det kunde vara en god (!) idé att landa vid efterrätterna nu. Visserligen blir det kanske lite i fel ordning, med tanke på att vi började vid förrätterna igår, men eftersom vissa dessertförslag är frusna behövs det lite framförhållning om man väljer att prova en sådan. Planering är A och O, det fick vi båda lära oss på hemkunskapslektionerna när vi gick på högstadiet dåförtiden:)

De flesta godsakerna innehåller, föga överraskande, jordgubbar men det är nästan oundvikligt att det inte blir så. Skulle ni av någon anledning inte vilja ha jordgubbar på midsommarbordet så har vi absolut ingenting att säga om det, "var och en till sitt" är ett av våra favorituttryck, då kanske ni hittar något under flikarna för efterrätter eller tårtor som passar er bättre.

Så utan vidare diskussioner kastar vi oss över efterrätterna och tårtorna i arkivet som vi tänkte kunde passa fint till midsommarfirandet:
Gillar man inte tårta, eller bara helt enkelt inte vill bjuda på tårta, så kanske detta kan vara något?


Bär med en fluffig citronsås, limoncello och lemoncurd i såsen...


Då var vi framme och färdiga med desserttipsen och är vi inte söta tillräckligt vid detta laget så blir vi det aldrig:) Hälsar ni på oss i morgon så ligger det grilltillbehör på tallrikarna - välkomna då!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!