fredag 10 juli 2015

Så enkel och så god sås till grillat!

Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser. Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör!


Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där.

Paprikasås
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
rikligt med paprikapulver
1 msk olivolja
1 fint hackad vitlöksklyfta
½ msk flytande honung
salt och peppar
Blanda samman alla ingredienserna, smaka av och låt såsen stå kallt någon timme till serveringen.

Lätt, eller hur?!

Så är det faktiskt åter dags att önska er alla en riktigt skön helg, inte var det väl så länge sedan vi gjorde det sist inte? Redan har vår första semestervecka passerat förbi, men sm vi skrev på vår Instagram igår så stämmer det gamla slitna uttrycket "tiden går fort när man har roligt" så bra så:)
Vi hoppas att ni också har det roligt och att ni ser till att fånga era dagar på bästa vis, äter och dricker gott och bara mår väl!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Låter som en sås helt i min smak! Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra, då blir det kanske en provsmakning då? Tack och detsamma,
      kramar

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!