lördag 8 augusti 2015

Ett otroligt enkelt drinktilltugg!

God middag gott folk, vi hoppas ni har det bra denna lördag. Här började dagen lite tveksamt med en dator som plötsligt inte alls ville som vi ville, program som plötsligt inte gick att öppna och blogga ville den absolut inte ställa upp på! Men med lite knix och trix blandat med både hot och löften om både uppsägning och uppgradering, gav maskinen med sig till sist och nu är Mårtenssons åter på banan. Eller ska vi kanske säga i luften:)

Dagens tips är två snabba som vi kände att vi bara måste få med här i köket, ett kanoners enkelt drinktilltugg och ett kanoners gott rött vin. Först ut är förtugget och vi börjar med att be om ursäkt för bilden som inte är av allra bästa kvalité, men så är det när båda har huvudet under armen och upptäcker att kamerabatteriet är urladdat... Mobiltelefonens kamera fick istället rycka ut och då blir det lite som det blir, med skärpa och annat tekniskt.

Sött, salt och vitlökssmak möts i en ljuvlig harmoni i gommen! 

På tallriken där bakom glasen ligger små nektarinbåtar med godsaker både inuti och utanpå, godsaker som tar nektarinen till en annan dimension av smaker. Med tanke på den minimala arbetsinsatsen så är det nästan brottsligt så gott det blir! Nu kan vi inte ta åt oss äran för att ha uppfunnit dom, det är faktiskt Ankis chef som står för detta "hittepået", men spickeskinkan som dom är inlindade i är helt och hållet herr Ms skapelse. 

Nektariner lindade i lufttorkad skinka
mogna nektariner
vitlöksost
lufttorkad skinka eller spickerökt skinka
Halvera nektarinen och ta bort kärnan, går enklast med hjälp av en tesked.
Skär halvorna i 4-5 klyftor, lägg en klick vitlöksost i hålet på varje nektarinklyfta och linda in den i valfri sorts skinka.
Klart!


Nästa snabba tips är ett rött vin som vi drack på vår grillkväll hemma i Perssons/Janssons trädgård, då när vi la lammracks och citroner på grillen och avslutade med en hejdundrande efterrätt som vi fortfarande drömmer om:) Vinet kan vi faktiskt inte heller ta åt oss äran att ha införskaffat, det var Affe som stod för vininköpen även denna gången och det är något som han brukar sköta med bravur.
Vinet hade Affe läst skulle passa till just lamm och vi kan meddela att det gjorde det verkligen, smaken var mjuk och len, samtidigt som det exploderade av kraftiga smaker tillsammans med maten. Att det passar till grillat ser man ju direkt på etiketten:) 
Grillo, nummer 72997 på Systembolaget för ett pris av 87 kronor blir alltså dagens andra tips. 

Nu kan man ju kanske tycka att vi kunde tipsat om vinet i inlägget om grillkvällen och då kan man ju ha helt rätt i det... men det var ju det där med att ha huvudena under armen :) 

Här ska vi så ta tag i resterande delen av lördagen, vi har tänkt oss en, nu något försenad, tur ner på stan för att se om vi kan få en glimt av lite av Tatooen som pågår här för fullt. Stan är invaderad av människor från alla delar av världen, båtar ligger i hamnen och folklivet är på topp.
Ikväll blir det en cykeltur hem till våra goda vänner Björkenäs för deras traditionella kräftskiva, något som vi har längtat länge efter. Och kan ni tänka er, vi har lagt kamerabatteriet på laddning!

En riktigt skön helg önskar vi er alla, vi hoppas att maten och dryckerna ni hugger in på ska falla er väl i smaken och att ni passar på och njuter ordentligt!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Den iden ska jag lägga på minnet med nektarinerna verkar såå gott.
  Jag har inte bara huvudet under armen utan är lat oxå, så oftare tar jag med mobilkameran. Tycker att bilden är helt okey:)
  Ha en riktigt bra dag
  Kram Milla

  SvaraRadera
 2. Det där med nektarinerna lägger jag på minnet tills nästa gång det vankas tapaskväll här hemma, låter ju fantastiskt gott, precis min smak :)
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!