lördag 13 februari 2016

Bubblande drink med blodapelsin


Egentligen hade vi tänkt er låta vila lite från oss idag, men efter att vi sippat i oss en liten fördrink i köket igårkväll så insåg vi att vi inte kunde låta helgen gå utan att tipsa er om denna röda mimosan. Det är blodapelsintider (vi vägrar kalla dom för röda apelsiner - basta!) just nu, men ska sanningen fram så börjar säsongen lida mot sitt slut och det tar ett helt år innan vi får njuta av dom igen. Så vi passar på att frossa nu, innan vi står där med skägget i brevlådan och näsetippen i tejperullen framför bingen i affären där dom röda bollarna tidigare låg och ser att den ekar tomt.

Egentligen skulle vi kunna skriva att ni ska köpa blodapelsiner och en flaska bubbel, pressa ner apelsiner i bubblet och sen dricka, för precis så enkelt är det. Men någon ordning och reda i köket får det vara så vi har i vanlig ordning plitat ner ett mer noggrant recept. Ja så noggrant det går att vara, för det handlar lite om din egen smak och smaken på just din blodapelsin, så smaka dej fram under sammanslagningens gång:


Mimosa med blodapelsin  2 glas
½-1 blodapelsin per glas (beroende på storlek på glas och smak som önskas)
champagne eller annat mousserande vin
Pressa saften ur en halv blodapelsin i ett champagne- eller vinglas.
Fyll upp med bubbel och njut.
Vill man pimsa lite extra så dekorerar man glaset med en skiva blodapelsin!

Så där ja, då stänger vi dörren till vårt kök för idag, både vårt virtuella och verkliga. Vi ska nämligen sitta ner med godaste vännerna vid ett annat middagsbord ikväll för att äta, dricka och förlusta oss tillsammans. Kanske kan det hända att det kommer en uppdatering och lägesrapport någon gång under kvällen i andra sociala medier (visst låter det tjusigt och belevat, så säg?) där vi hänger, så stay tuned:)

En fantastisk lördag till er alla!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

  1. Åh va gott! Och blodapelsin är en riktig favorit!

    SvaraRadera
  2. Fräscht med blodapelsin. Ha en fin kväll, kram!

    SvaraRadera
  3. Verkar så gott och så enkelt, sånt gillar jag. Hoppas ni hade en trevlig lördagskväll. Kram! /Anna J

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!