söndag 14 februari 2016

Veckans matsedel och en miljon

"We are your tomorrow... damdamdam lalala", ungefär så låter det just nu här i köket, och har låtit i våra huvuden, sen igår kväll då vi satt i Arenan för att kolla på Melodifestivalen. Båda våra favoriter gick vidare till finalen, fast vi hejade på dom tre gamla rävarna också och tyckte att deras bidrag var överraskande bra.
Vi inledde gårdagens äventyr med att äta på Pinchos, en restaurangkedja som finns lite runt om landet, där man beställer maten i tapasformat via en app i sin telefon. Vi blev riktigt nöjda både med smaker, portionsstorlekar, utbud och priser, en restaurang att absolut återkomma till! Dock insåg vi att vår mobiltelefon är i stort behov av att pensioneras, appen var inte kompatibel och bilderna ser man inte riktigt vad dom föreställer egentligen:) :)


Bilderna till veckans nya matsedel hoppas vi däremot ni inte ska ha någon svårighet att tolka och att att dom ska locka er till att prova våra middagsförslag, (dom är inte tagna med mobilen - tack och lov:) Vi har bland annat letat upp en mustig soppa, en Thailändsk gryta, en spännande köttfärspaj och en kladdig citronkaka till er och förhoppningsvis hittar ni något som fångar ert intresse. Varsågoda, det är serverat:

så mättande att du kan äta dom som dom är om du inte vill ha bacon eller sill till:) 

Tisdag: Torsk med tomater och citron, lättlagat och gott för veckans första fisk. 

Onsdag: Kycklinggryta med ingefära, chili och grönsaker

Torsdag: Sopptorsdag med en mustig minestronesoppa 

FredagMeatzza, eller öppen köttfärspaj, en blandning mellan paj och pizza.



Söndag: Söndagsfika med en frisk citronkladdkaka får avsluta veckan och helgen. 

Till sist skickar vi er extra hjärtliga hälsningar i dag när det är självaste Valentindagen, för oavsett om ni firar alla hjärtans dag eller inte så vill vi säga tack till er alla som hälsar på här i det Mårtenssonska köket. 
Igår passerade vi en miljon besökare här på vår blogg och vi kan faktiskt inte fatta det själva... att över 1000000 besök har gjorts här - hos oss - i vårt kök!!! 
Galet är det, men det är galet roligt och vi är galet stolta och galet glada, och passar på att fira detta galna jubileum ikväll med en extra galet god firarmiddag!

Stora kramar till er alla och
Smaklig spis! / Anki och Håkan

9 kommentarer:

  1. Klart ni ska fira. Tittar in titt som tätt in ert mysiga kök o får massa inspiration o ideer. Stort tack för att ni delar med er. Ha en härlig kväll!! //S.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du hälsar på hos oss S, och för din kommentar så roligt att höra!
      Ha en fin kväll och vecka!

      Radera
  2. Jag fattar varför ni har fått över en miljon besökare. Ni har en utmärkt matblogg där ni bjuder inte bara på fin inspiration utan för att ni bjuder på er själva också. Grattis, och jag hoppas ni fortsätter... :-) Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket Anna, vi blir så glada för dina ord!
      Kram Anki och Håkan

      Radera
  3. Grattis, grattis till er miljonte besökare!

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig blogg, och vad mycket god mat! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för komplimangerna Catrin, och välkommen till vårt kök! Nu ska vi minsann ta och kika hos dej och se vad gott du bjuder på :)

      Radera
  5. Grattis till miljonen kära ni!! Tja, ni fortsätter väl ett tag till ni också, eller hur?? Hoppas det! Kram på er!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!