lördag 29 oktober 2016

Ginger orange, en frisk drink som smakar mer


Hipp hurra för i dag är det herr Mårtenssons fyllerårsdag :) Vi tjuvstartade firandet redan igår med att först ta en lunch på vårt favorithak i stan, Hos Morten, där vi mumsade i oss smörebrö och bruchetta. Födelsedagsgrisen hade valt färsk tonfisk och risotto till fredagsmiddag och så fick det naturligtvis bli, nya bubblor bubblade i glasen och vi avslutade kvällen med en drink istället för efterrätt.
Drinken var ett litet experiment med lyckat resultat, sånt är ju alltid trevligt (och gott) och natuligtvis vill vi ju dela med oss av det till er!Vi har en mynta som står i vårt köksfönster och som glädjande och överraskande fortsätter att växa och skjuta härligt gröna blad, det är första gången som (peppar peppar) vi lyckats hålla liv i en mynta någon längre tid och vi försöker njuta av den så mycket vi bara kan.
Apelsiner hade herr M med sig hem från jobbet i veckan, fina juiceapelsiner som smakar så härligt sötsyrligt och vi ville försöka blanda någon fräsh och frisk drink med dom i. Så vi testade att blanda dom i ett glas tillsammans med ingefärsläsk och apelsinlikör och halleda så gott det blev. Efter moget övervägande döptes drinken till Ginger orange och naturligtvis går det att utesluta likören för en alkoholfri drink!

Ginger Orange      1 grogglas (highball glas)
4 cl apelsinlikör typ Grand Mariner eller Cointreau
1 näve färska myntablad
1 tsk rårössocker
½-1 apelsin, pressad saft
Ginger ale
is
Börja med att mortla myntabladen med socker så de krossas ordentligt, spara några blad till dekoration.
Häll i likör, pressad apelsin, rejält med is och fyll upp glaset med ginger ale.
Smaka av och dekorera med apelsinskiva och myntablad.


Födelsedagsfriandet fortsätter idag med en solskenspromenad i den skånska snålblåsten - hej höst nu känner vi igen dej - och avslutas senare med en middag på finkrog i Malmö med vår "Partner in crime" när det gäller att testa spännande restauranger, syrrasonen/svägerskesonen Freddy. Denna gången styr vi stegen till Atmosfär, en restaurang som vi haft span på ett tag och ser fram emot att äntligen få bänka oss på.

En fortsatt läcker lördag och härlig helg önskar vi er alla!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen. Låter som en fräsch drink.
  Ha nu en fin dag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Katarina!
   Kram på dej

   Radera
 2. Låter som en mycket god och fräsch drink, så vi säger väl skål då!
  Apropå drinkar, vi var i vår närmaste storstad igår och körde lite söndagsmys eftersom ingen skulle upp och jobba idag. Vintertid och lite småkyligt kräver ibland en värmande drink. Tänk att vi sprang (?) gata upp och gata ned och försökte hitta ett ställe som kunde servera oss en värmande lumumba, men icke! Det närmaste vi kom var varm choklad spetsad med cointreau som smakade som romerska bågar. Skärpning Göteborg säger vi!
  En fin vecka till er båda, låter som ni hade ett härligt födelsedagsfirande i helgen. Kramizar!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!