måndag 1 maj 2017

Veckans matsedel

Första maj gott folk och antingen utbrister ni i ett "Sköna maj välkommen" eller, om ni föredrar att luras lite och skämta med era nära, "Maj maj måne, jag kan lura dej till Skåne"! Något skämt är det i alla fall inte när vi lovar er att en rykande färsk ny veckomatsedel är färdig att huggas in på, den tar sin start med en lättlagad het kycklinggratäng och avslutas med en klassisk husman.

Måndag: Idag kan väl en kycklinggratäng med sambal oelek och mango chutney passa, du gör den snabbt och enkelt.

Tisdag: Sötpotatissoppa med olika smarriga tillbehör som antingen ger dej en vegetarisk middag eller inte.


OnsdagOmelett med chorizo, tomater, basilika och andra godsaker.

TorsdagLaxbiff med lime och ingefära från kökets begynnelse.

Fredag: En bubblande drink med smak av mynta och citron, frisk och fräsch för fredagskvällen!

Lördag: En het chokladkladdkaka med chili i sitter som en smäck till lördagsmyset, 
gärna med en frisk och söt salsa till. 

SöndagWienerschnitzel, en gammal husmansklassiker passar perfekt som söndagsmiddag.

Hur var er valborgskväll, besökte ni något eldflammande bål, grillades det korv eller annat gott? För vår del blev det båda plus andra gotter i ett sällskap med nästan bara nya ansikten, när vi var hemma hos Maibritt och Mattias på Agnehill.


Där hade det dukats upp med både bål och en alla tiders bra sittplats ute på gården. Anki var en smula orolig för hur det skulle funka med tanke på krångelryggen, men det är nästan så att vi nu överväger att köpa hem en gammal parkbänk och kasta ut vår soffa, jisses så bekvämt vi satt! Så med värme från både den ambulerande värmedynan och från elden gick det över förväntan, tack för att ni ordnat det så himla bra Maibritt och Mattias! 


Det rök både här och där, Mattias var urbota stolt över sin vinst och senaste eldstad! När vi gav oss hem på sena kvällen glödde det fortfarande lite smått i mörkret och längs vägen mot stan sågs flera små rester av eldar ligga och glöda. 


På menyn stod knytkalas och vårt bidrag är pajbiten ni ser ligga på tallriken tillsammans med Martinas coleslaw, ja alltså vi hade ju en hel paj med oss så klart! Pajen blev uppskattad och ett recept är att invänta. 
Korven var inte riktigt färdig vid förevigandet, däremot syns två av värdparets bidrag Tuborg och Gammel Dansk - kanske inte så konstigt med tanke på frun i husets ursprung. Den gamle dansken är en med smak av chili lakrits och den är supego, hittar ni den så kan vi varmt rekommendera ett inköp! Ja såvida ni gillar hetta och anis så klart... 

Så ska vi ta tag i första majdagen, vädret visar sej från sin bästa sida och det tackar vi för samtidigt som vi håller tummarna att det dröjer sig kvar lite längre denna gången - aprilväder har vi haft så det räcker och blir över:)

Vi önskar er en skön vecka och ny månad!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!