lördag 29 juli 2017

A day at the beach

Woop, woop som det så hippt sägs (inte för att vi är så dugg hippa längre, snarare är vi väl mer happa 😏) nu är vi tillbaka i skåneland efter två härliga veckor under Gran Canarias sol. Tänk att vi lyckades med konststycket att packa ner några solstrålar med hem, både torsdag och fredag har bjudit på ett fantastiskt sommarväder här nere i våra krokar.
Säkert har många ledighetsfirare tagit tillfället i akt och spenderat en dag på stranden när solen tittat fram, eller slängt sej på en solsäng i trädgården och tankat D-vitaminer, och då kan det ju passa extra fint att avsluta dagen med en drink som heter just så - "A day at the beach"


I drinken blandas kokosrom med mandellikör och apelsinjuice, det smakar mer saft än alkohol så ta det försiktigt med sörplandet - allt alkoholintag sker på egen risk här i vårt kök. 
Både Malibu och amaretto är 80-tals retro de lux för oss och säkert för många andra i vår ålder, vilka glansdagar speciellt Malibu upplevde då (på den tiden när vi var mer hippa än happa!). Men nu har vi återupptäckt den vita flaskan och kommit på att den faktiskt passar väldigt bra i drinkar, som till exempel denna:

En dag på stranden  1 highballglas
3 cl Malibu
3 cl amaretto
apelsinjuice
2-3 cl grenadine
Häll Malibu och amaretto i glaset, fyll upp med juice.
Ös i med isbitar och häll till sist försiktigt ner grenadine längs med kanten så det lägger sig i botten av glaset.
Servera.

Något strandväder ser det inte ut att bli här idag i alla fall, himlen är mer smutsgrå än blå och några småstänk syns på fönsterrutan. Vi tackar vår lyckliga stjärna att vi la vår utflykt till Simrishamn igår och inte idag som vi först tänkt, tackar! Den där turen till Simrishamn ska vi försöka få till som en traditionell sommarutflykt, det är en fin och mysig stad att strosa runt i och det finns flera bra ställen att luncha på. Igår hamnade vi på "En gaffel kort" där det blev smörrebröd och hamburgare, gott och väl värt ett besök!


Som grädde på moset var det både Krämarmarknad och loppis i Suckarnas gång igår och vi kom hem med ett riktigt trevligt fynd från loppisen. "Grönt, välja hantera tillaga" är en kokbok (vilken överraskning eller hur?!) som vi kikat på tidigare och som nu blev vår för endast 30 riksdaler! Här ska bläddras inspiration!

Nu ber vi att få önska er alla en fortsatt läcker lördag, med eller utan strandbesök. Vi hoppas ni får njuta av en skön dag, god mat och dryck och att humöret får vara på den ljusa sidan!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!