söndag 10 september 2017

Veckomatsedel

Swish sa det och så var första höstveckan avklarad och överlevd, vi hoppas den bjudit på många fina matupplevelser och att kanske till och med någon av dom var inspirerade från förra veckans matsedel, här i vårt kök.
Dagens veckomatsedel bjuder bland annat på ljummen sallad på en av höstens färgglada råvaror mangold, kycklingsoppa som kanske kan komma till pass nu i förkylningstider och en av rätterna som fått flest besök genom kökets historia - röstirullen!
Att det är äppelsäsong märks i två av rätterna, men nog snackat om innehållet, nu kikar vi på det:

mangoldsallad
Måndag: Mangoldsallad med kokosmjölk, kikärtor och härliga indiska kryddor, perfekt som tillbehör till allt från fisk till kyckling. 

Tisdag: Alltså det är ju faktiskt både förkylningstider och sopptider, så vad passar då bättre än att slå två flugor i en smäll och koka en kycklingsoppa

fylld röstirulle
Onsdag: Fylld potatisrulle, en absolut höjdare, potatis- och morotsrulltårta som fylls med färskost och valfritt pålägg. 

Spättabörsar med parmesanost
Torsdag: En god fiskgratäng med spätta, parmesanost och basilika. 

drink med äpple
Fredag: Äppeltider är det och en god äppeldrink med basilika kan väl passa gott för att fira in helgen!

parmalindad lax med risotto
Lördag: Parmalindad lax med basilikarisotto, antingen tillsammans eller på vars ett håll. 

Färsbiff med äpplen
Söndag: Härliga färsbiffar med äpple, ost och rosmarin i, till det en coleslaw med äpplen. 

Helgrapport ska vi väl också bjuda på en denna söndag, det känns som att helgen hitintills gått i regnets tecken och det är vi säkert inte ensamma om. Både fredagens och lördagens långpromenader togs med alla regnskydd som vi kunde uppbringa och ändå kom vi hem fuktiga in på bara kropparna!
Men, med tanke på hur det ser ut i vissa andra delar av världen så ska vi verkligen inte gnälla, vårt regn här är ju närmast ett duggregn i jämförelse...

I går kväll åkte vi med Freddy till Malmö för ett restaurangbesök, denna gången på Västergatan. Vi har ju nästan som en lista på restauranger vi planerar att besöka tillsammans och den där listan har en tendens att snarare ökas på istället för att krympa, oavsett hur många nya ställen vi bockar av. Oss gör det absolut ingenting, vi tycker att det är oerhört trevligt och mysigt och tillsammans har vi hur bra som helst. Att vi dessutom får njuta av så mycket god mat är ju ingen dum bonus 😉😋
Västergatan visade sej vara en succé, maten var fantastiskt underbart god och både personal och lokal fick 6 tummar upp - högsta poäng med andra ord!

Må vara att vi är fenomenala på att hitta bra restauranger, 
men några mästerfotografer är vi då rakt inte 😂😂

Nu ska vi ta tag i denna söndag, den har börjat finfin med sol och långfrukost och vi står i faggorna att ge oss ut på vandring innan det börjar droppa från molnen...
Vi önskar er en skön söndag och en alla tiders bra vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!