söndag 1 oktober 2017

Veckans matsedel

Idag lämnar vi september bakom oss och säger välkommen till oktober, och med risk för att upprepa oss så måste vi ändå säga - det är ju tusan så fort tiden går! Varje söndag känns det som att vi alldeles nyss satt och pusslade samman en ny matsedel för en ny vecka, bara för att plötsligt igen rota runt i receptskafferiet efter gamla godingar att tipsa om 😏.
Godsakerna som vi letat fram till denna veckan är som vanligt av blandad kompott, soppa och paj samsas med äppelefterrätt och gratäng, och naturligtvis finns även receptet på kanelbullar med till kanelbullens dag 😋!

jordärtskockssoppa
Måndag: Jordärtskockssoppa med kokosmjölk, ät den som vegetarisk middag eller med lax i. 

fiskgratäng allt i en form
Tisdag: Fiskgratäng med potatis, tomater och citron lättlagat med allt i samma form. 

kanelbullar
Onsdag: Kanelbullens dag ska väl firas med kanelbullar, eller hur? 

tonfiskpaj
Torsdag: Tonfiskpaj med dill, purjolök och tomater och en lite annorlunda äggstanning. 

krämig kycklinggratäng med svamp och bacon

färsbiff med kantareller
Lördag: Ljuvliga färsbiffar med kantareller

apfelstrudel med smördeg
Söndag: Apfelstrudel låter kanske lite avancerat och jobbigt att göra, men att använda färdigköpt smördeg är enkel genväg att ta! 

Helgens förlustelser har varit av den lugna sorten, vädret har verkligen visat sej från sin bästa sida för att vara höst och långpromenaden i går var en ren och skär njutning (även om fru Ms just nu ömmande revben, ömmade lite extra när vi kom hem igen...). Vi avslutade kvällen med en fläskfilé som Håkan fick för sej att experimentera med, ett väldigt lyckat experiment som kan komma att dyka upp här framöver.

Idag har vi varit en tur till stans enda möbelbutik, vi har nämligen påbörjat en jakt på nytt soffbord och det verkar som den får fortsätta ett tag till eftersom vi inte alls hittade något som föll oss i smak. Däremot satte vi oss i en oerhört skön soffa så vem vet, kanske vi blir med ny soffa istället för bord!
Dagens middag puttrar på i vår crock pot, det vankas skånsk kalops och vi kan rapportera att det doftar ljuvligt från köket. Lite fix här hemma får fylla resten av dagen, kanske får vi för oss att byta ut sommaren mot höst i garderoben, eller så fortsätter vi helt enkelt bara med att ta det lugnt och koppla av. Dom där sommarkläderna funkar nog ett tag till 😉😉!

En fortsatt skön söndag till er alla, och en ny fin vecka och månad önskar vi er!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!