fredag 29 september 2017

Blåbärsmojito

blåbärsmojito
Hej fredag, hej stundande helg och hej på dej fredagsdrinken! Japp, idag tar vi minsann och blåser lite liv i fredagsdrinken här i köket och det gör vi med hjälp av Mors lille Olles favoritbär, blåbären. Förmodligen blandade inte Olle någon drink på sina blåbär, då hade han nog fått med mor att göra 😉 men det är precis vad vi gjorde. 
Fast Olle hade ju faktiskt kunnat få sippa på en av blåbärsdrinkarna hos oss när vi tänker efter, vi gjorde nämligen en alkoholfri variant också genom att helt enkelt utesluta spriten. 

mojito blåbär
Förutom blåbär så hade vi mynta i drinken, ja för vad är väl en mojito utan mynta? För att piffa till det lite extra så blandade vi vår blåbärsmojito med en alkoholfri flädercider från Kivik och det resulterade i en mojito med lite sötare och blommigare smak - hur gott som helst. 
Har du inte flädercider så kan du så klart använda äppelcider eller sodavatten istället, men den alkoholfria drinken blir absolut godast att blanda med cider. 

blåbärsdrink

Blåbärsmojito  1 glas
0,25 dl blåbär, gärna frysta
5 myntablad
1 tsk rörsocker
½ msk limesaft
4 cl vit rom
flädercider eller sodavatten
rikligt med is
Muddla myntablad och sockret, tillsätt blåbär och tryck sönder lätt.
Tillsätt övriga ingredienser, blanda runt och servera.

Alkoholfri blåbärsmojito 1 glas
0,25 dl blåbär, gärna frysta
5 myntablad
1 tsk rörsocker
½ msk limesaft
cider, gärna fläder
Muddla myntablad och socker, tillsätt blåbär och tryck sönder lätt.
Tillsätt övriga ingredienser, blanda runt och servera.

En ledig fredag har vi haft båda två idag och den har vi hitintills spenderat med att städa och handla, två sysslor som nästan är lika nödvändiga även om den ena är så otroligt mycket trevligare än den andra. Så nu står det nya blommor i vasen (jisses så gott liljor doftar), nya bubblor ligger på kylning och fisken till fiskgratängen gosar i citronsaft. Så ja, det blir nog en bra avslutning på denna fredagen också!

Vi önskar er alla en fantastiskt fin och skön helg, ta hand om er så ses vi snart igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Den däringa drinken måste vi prova. Men ve och fasa - vår vita rom är på upphällningen på grund av just, ihärdig upphällning... Vi måste på inköpstur till Danmark snart.

  Här bubblades det igår, ordentligt. Fina väninnan från Stockholm på besök, tillika hennes goa hund. Samma hund som stormskällande väckte undertecknad halv åtta imorse. Alla andra somnade om men natt(rugg-)ugglan Erika kunde inte somna om, nej då. Det blev en kaffestund på egen hand samt ett litet blogginlägg. Goa recept har ni, lika goa som ni själva. Puss o kram, govänner. Vi tittar på datum i mars. Snart är vi där. Kraaaaam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rom är ju ingen dum anledning för att ta sej över sundet minsann!

   Men tänk ändå så bra att du blev väckt och kom upp, sådana blogginlägg behövs verkligen en dag som denna. En sorglig dag för Göteborg <3

   Mars får gärna komma snabbare än fort, heja heja
   Kramar på er

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!