måndag 18 december 2017

Juliga drinkar

Gårdagens utlovade juliga samlingsinlägg uteblev tyvärr, som vissa av er märkte, men så blir det ibland när livet kommer emellan. För med fruns tillfälliga (peppar, peppar!) ryggsmärtor, som har lite väl svårt att ge sig denna gången, och herrns arbetsinsatser så här i juletid, fanns det helt enkelt ingen annan utväg än att skjuta på det till idag. Men den där gamla klyschan "bättre sent än aldrig" måste väl gälla blogginlägg också, eller hur?

Tidigare söndagar har vi haft samlingsinlägg med recept på julbak, tips på juliga efterrätter, alla våra olika sillinläggningar, recept på julgodis och annan julmat som hör julbordet till.
Som grand final kommer idag en samling juldrinkar som vi gjort genom åren, och ytterliggare några från arkivet som vi tycker kan passa fint till jul. Nyttjar man inte alkohol så går de allra flesta drinkarna i inlägget att göra alkoholfria, helt enkelt genom att utesluta alkoholen;


Don Saffron med saffran, vodka, Aperol, apelsinjuice och citron
Julmartini med hallonglögg och Baccardi Razz


Julmust Orange med cointreau
Absolut julmust med vaniljvodka


Ginger Orange med cointreau, mynta, apelsin och ginger ale


Lingonmojito med lingon och rom


Varm äppeldrink med äppeljuice och Likör 43 eller romDetta är det sista i raden av receptsamlingar när det gäller jultema, nu har vi inte fler julsmaker i vårt arkiv att tipsa er om 🎅🎄- Dessutom är det ju faktiskt så att vi nästa söndag är framme på självaste julafton och då får det Mårtenssonska köket vila!

Skål på er och Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!