onsdag 20 december 2017

Matjessill med dill och gräslök


Idag lägger vi ytterligare ett recept till vår lista över bland det bästa vi vet, sillinläggningar! Receptet stod nedskrivet med Ankis mors snirkliga skrivstil på baksidan av den fläckiga lappen med Brantevikssillsreceptet, även det med samma handstil. Och är det någons inläggningssmak vi vet att vi delar/delade så är det Guns, så naturligtvis var vi bara tvungna att prova!


Detta blir sillinläggning nummer 35 i ordningen (!) och det kan faktiskt vara så att det är bland dom enklaste och snabbaste inläggningstipsen vi någonsin provat och delat med oss av. Och inte nog med att det är lätt, snabbfixat, och riktigt gott, du behöver ytterst få ingredienser till receptet - 5 för att vara mer exakt!
Något namn fanns det inte på receptet, så det blev upp till oss att döpa denna gröna, goda och friska sill och efter många om och men föll valet på "matjessill med dill och gräslök".


Förutom sill, gräslök och dill behöver du citronskal och rapsolja, oljan kan du välja mellan att använda en neutral rapsolja utan smak eller så gör du som vi och blandar ner en skvätt med citronsmak också.

Matjessill med dill och gräslök
2 matjessillfiléer
1/2 dl rapsolja ( vi tog hälften av oljan med citronsmak)
3 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
Fint rivet skal från 1/2 citron
Blanda samman olja med örter och citronskal.
Dela sillen i lagom stora munsbitar och blanda ner i örtoljan, rör samman så bitarna täcks.
Lägg i burk med lock på och ställ kallt minst 1 dygn innan servering.

Här hos oss var det rena rama Wallanderfilmen igår kan ni tro (ja vi bor ju faktiskt i Ystad) när polisen plötsligt stod och grävde  i ficklampornas sken på en parkeringsplats alldeles nära oss.
Så nyfikna vi blev på vad det var dom grävde efter, ni anar inte! Och kan ni tänka er, idag fick vi veta att någon hade hittat gamla skelettdelar där det just nu håller på att byggas en parkeringsplats, jodå ni läste helt rätt - skelettdelar och dom var efter en människa!!! Hugaligen, säger vi bara....
Nu väntar vi med spänning på upplösningen av fallet, kanske herr M har tur och äntligen får träffa sin stora idol GW?!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!