fredag 15 december 2017

Snöbollar med vit choklad och citron


Julgodis bjuder vi er på idag här i det Mårtenssonska köket, ett sött och friskt sådant som vi tyckte var försvinnande gott (med fokus på just försvinnande...) Julgodis är något som vi egentligen varken gör eller äter i mängd och parti hos oss, men en ny sort brukar vi i alla fall försöka ge oss på varje år och i år blev det alltså snöbollar med citron- och kokossmak.
Våra tidigare inlägg med recept på julgodis hittar du här.


Snöbollar har vi sett flera olika upplagor av och det verkar finnas en mängd olika sätt och recept att använda sej av, vi valde denna busenkla varianten som vi hittade hos ICA. För att rulla dessa syrliga chokladbollar behöver man bara 3 ingredienser, choklad, kokos och någon form av citronsmak - med eller utan alkohol.
Vi valde det senare alternativet och stänkte Limoncello men det går bra att pressa i citronsaft istället och på det viset få en alkoholfri snöboll, eller så skvätter man lite av varje.

Snöbollar med kokos och citron   ca 30 stycken
200g vit choklad
2 dl kokosflingor
1 msk citronsaft
1 msk limoncello
(eller bara citronsaft/limoncello)
Smält chokladen, antingen i djup tallrik över ett vattenbad eller 1 minut i mikro på full effekt.
Blanda ner 11/2 dl kokosflingor och saft/limoncello, ställ i kylen för att svalna.
Rulla små bollar av smeten, ca 30 stycken och rulla dom i kokos.
Njut!

Det nalkas en helg igen, var tusan tar dagarna vägen egentligen?! Fru M har varit igång och jobbat igen lite grann denna veckan efter en tids vila på hemmaplan för sin rygg och revben, som gav upp för några veckor sedan. Värker och ömmar gör det fortfarande här och där, men det känns som att det går på rätt håll och att livet kanske snart kan få återgå till "vanligheterna".
Ikväll ska vi ge oss på att ta ut glädjen i förskott, fira lite med att hämta hem sushi och kanske, kanske, kanske våga öppna en flaska bubbel och ta en sipp eller två.

Vi önskar er alla en fortsatt fantastiskt fin fredag, ta det lugnt i decembertrafiken och ruschen så ses vi snart igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Gott och fräscht med citronsmak. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det blev det och det passar bra till den lite sötare chokladen.
   Kram på dej

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!