lördag 10 februari 2018

Sorbet med blodapelsin

Alla hjärtans dag 💗 väntar alldeles runt hörnet, så vad sägs om en ljuvligt rosa sorbet att bjuda dina nära och kära på som dessert, om det är vän, partner, förälder eller någon annan i din närhet du vill överraska lite extra. Du behöver ingen glassmaskin för att göra vår sorbet, en frys är det hela!


Så klart går det utmärkt att njuta av denna friska sorbet vilken annan dag som helst också, vi mumsade i oss den både förra helgen och igår och ingen har bötfällt oss för det 😉! Men firar du alla hjärtans dag den 14:e februari lite extra, så är detta vårt tips till er.

Att mat är vackert är något vi har konstaterat flera gånger tidigare, och blodapelsiner är verkligen inget undantag. Vid sådana här tillfällen kliar det i våra kamerafingrar och vi bara måste knäppa av några bilder för att föreviga naturens under... 

Till denna blodapelsinglassen använde vi oss av ett recept på citronsorbet som vi har i arkivet sen tidigare, förändrade, bytte ut och förvandlade en smula. 
Tänk på att syrligheten i citrusfrukter skiljer sig åt så smaka dig fram så du får din sorbet så söt eller syrlig du vill ha den.  

Ännu ett tips från oss till er är att klicka ner en skopa sorbet i ett glas bubbel, med eller utan alkohol, det är verkligen supergott och ett extra festligt sätt att servera på:

Blodapelsinsorbet    4-5 port
3 dl vatten
1½ dl socker
½ dl pressad citronsaft
2 dl pressad blodapelsinsaft
1 äggvita
1 tsk socker
Blanda vatten och socker i en gryta och låt koka till det blir simmigt, ca 5 minuter.
Kyl sockerlagen.
Tillsätt saft från citron och blodapelsiner i lagen och smaka av.
Häll glassmeten i en plastburk med lock, täck över och ställ i frysen ca 3 timmar.
Rör om i smeten några gånger under tiden så den fryser jämt tills den är som snösörja/slush.
Vispa äggvita och socker till hårt skum, rör/vispa upp saftmassan och blanda ner äggskummet.
Ställ in i frysen och frys 2 timmar, rör om efter ca 1 timme gått och låt det sedan frysa färdigt.
Servera och njut!


Vi hoppas att ni har en alldeles förträffligt fin helg, att ni får njuta av både god mat och dryck, koppla av och bara ha det gott! Går ni sportlov till mötes så önskar vi er en skön ledighet.

Kram på er och var rädda om er och varandra 💕
Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!