Att ljuset kommer tidigare och dröjer kvar längre för varje dag är tacksamt både för själar och matbilder, och får oss dessutom att längta efter annan mat än grytorna och sopporna som värmt oss i "vinter".
Och så klart måste det inte tvunget vara tonfisk till dressingen, den passar utmärkt även till annan fisk som t.ex lax eller kyckling om du föredrar det!
2 st limefrukter, rivet skal av 1 lime och saften från 2
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten finhackad gul lök
1 tsk Colmans senapspulver
1 msk sojasås
2 msk fisksås
4 msk neutral olja, t.ex rapsolja
Vispa ihop allt utom oljan, droppa sedan ner oljan i blandningen under omrörning till en jämn och fin dressing.
Servera dressingen till en fräsch sallad, en bit fisk eller kyckling och ris eller nudlar.
Och som vanligt när det är tonfisk som ska tillagas gäller den gamla goda regeln "Tonfisken och stekjärnet ska bara hälsa snabbt på varandra, dom ska varken bli nära vänner eller lösa några världsproblem - det har dom inte tid med!"
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!