torsdag 13 februari 2020

Pasta med citron och basilika

Alla hjärtans dag väntar på oss alldeles runt hörnet och kanske kan vårt tips på fredagspasta passa som en kärleksmåltid, för dej och någon/några du gillar och uppskattar lite extra? Naturligtvis är det inte nödvändigt att fira kärleksdagen för att inspireras av dagens recept, pasta al limone e basilico kan du njuta av närsomhelst!


Citron och basilika är så klart givna ingredienser, och tillsammans med vitlök, tomater och parmesanost är det inte så mycket mer som behövs. En lättlagad pastamiddag med ganska få ingredienser alltså, perfekt för en lagom trött avslutning på arbetsveckan!


Pasta med tomat, citron basilika och parmesanost   4 port
400 g pasta, gärna linguine
10 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 näve färska basilikablad, riv i grova bitar
10 cocktailtomater, i bitar
1 citron, ekologisk, rivet skal och pressad saft
salt och svartpeppar
40 g parmesan, riven
20 g smör
Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet.
Värm oljan i en stor stekpanna på medelvärme, lägg i vitlökshacket och låt mjukna utan att ta färg.
Häll av pastavattnet, spara några matskedar av kokvattnet, och blanda ner i stekpannan med vitlök.
Tillsätt lite av kokvattnet, basilika, tomater, citronsaft och skal, rör om.
Salta och peppra, rör ner parmesan och smör och servera direkt.

Några avancerade Valentindagsplaner har vi inte i år, ovanligt nog, Håkan jobbar extra sent så den traditionella champagnemiddagen får allt vänta tills en annan dag. Och inte gör väl det någonting alls, den som väntar på något gott... 😉

Ha nu en alldeles fantastiskt fin fredag och helg så ses vi snart igen 💖!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!