söndag 22 januari 2017

Veckans matsedel

Så har vi då varit inne och rotat runt i vårt receptskafferi igen för att försöka få till en matsedel med goda och varierade matlagningsförslag till er. Vi blandar och bjuder denna veckan på allt från en apelsinsmakande brulee och vegetarisk indisk gryta, till kycklingsoppa och en värmande drink. Så, utan vidare bubbel kommer dom alla här:

Måndag: Jalfrezi, en vegetarisk gryta med indiska smaker. 

Tisdag: Fiskgratäng med ruccola och ost, att byta ut ruccolan mot spenat funkar också väldigt bra. 

OnsdagDet är förkylningstider och då sitter en kycklingsoppa med både ingefära och gurkmeja som en keps!

Torsdag: Sugen på att baka? Då hittar du ett grövre långpannebröd här

Fredag: Meatzza, en annorlunda köttfärspaj utan pajdeg. 

Lördag: Blir det en kylig dag så kan det passa fint med något värmande i muggen, 
varm choklad med mintuu är ju gott. 

Söndag: Avsluta veckan och helgen med en smarrig efterrätt, en crème brûlee med apelsin i. 
(Så mycket godare än snygg:) )

Igår var köket delat för kvällen, Håkan var ute på gallaj i Malmö med sina jobbkompisar där dom åt middag på O'Learys och roade sej med att välta käglor med klot - hej träningsvärk på dom mest konstiga ställen! Anki hade därmed det tuffa jobbet som gräsänka vilket innebar färsk stenugnsbakad pizza med fyra ostar, Aperol Spritz och godis till efterrätt, allt i tv-soffan tillsammans med bästa kompisen värmedyna - hej nästan ingen ryggvärk!
Idag är ordningen återställd och vi ska ägna dagen åt att dra det sista lasset med vindsröjningsrester som ska iväg, det där med söndag är lika med vilodag måste någon ha fått om bakfoten:)

Vi önskar er alla en alla tiders skön söndag och ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Mycket gott ni delar med er! Ha en skön söndag och vecka. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så glada vi blir att det gillas! VI hoppas att du har detsamma, Katarina, kramar till dej.

      Radera
  2. Kycklingsoppa lät lockande.)
    Ha en riktigt bra vecka
    Kram Milla

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!