söndag 26 februari 2017

Veckans matsedel

Det är hög tid att planera för en ny matvecka gott folk, halleda vad tiden springer på i rallyfart! Som om att det inte räckte med att en ny vecka är på ingång så är även en ny månad och årstid på gång, hej mars och våren. Tydligen fick vi skåningar vår vår redan förra veckan, ja i alla fall en sån där metrologisk vår så vi säger väl hej till den också:)

Huruvida våren märks på vårt matsedelsförslag låter vi vara osagt och låter er läsare själva avgöra det, kanske kan måndagens vegetariska soppa sprida färgglad fägring över resten av veckan.
Soppan följs av pannkakor som hoppar in som ersättare för fastlagsbullarna, en smarrig varm smörgåstårta inleder helgen och vi avslutar med kyckling på söndag:

Måndag: Vi börjar veckan vegetariskt med en linssoppa som smaksatta med bland annat apelsin, chili och saffran. 

Tisdag: Idag är det ju fettisdagen men det är faktiskt även internationella pannkaksdagen, tänk att en och samma dag har förmånen av att ha två godsaker på samma gång. Nu tillhör inte vi dom som ger oss på att baka fastlagsbullar, men pannkakor är vi inte främmande för att röra ihop. Inte för att det händer ofta, men ibland så gör vi det och då blir det gärna bananpannkakor

Onsdag: Torskfilé marinerad i soja och ingefära, så mycket godare än vad den är vacker:) 

Torsdag: En riktigt god och frisk mangosmoothie med ingefära och mynta, perfekt till frukosten eller som mellanmål, ingefära kan vi ju behöva allt vi får nu i förkylningstider! 

Fredag: Varm smörgåstårta gjord på hönökaka och en krämig köttfärsröra, kanske ett alternativ till fredagsta

Lördag: En ljuvligt god fiskmiddag med ugnsbakad lax och hummersås, tycker du det låter svårt så lovar vi att så inte är fallet. 

Söndag: Kycklingfiléer fyllda med äpplen och ost, lindade i bacon och kryddade med rosmarin. Till detta hittar du två förslag på såser, en med ost och en med valnötter. 

Som vi skrev i fredags så har helgen spenderats i sällskap med våra kära vänner från Göteborg, Erika och Johan, som vi träffar lite då och då. Denna gången sammanstrålade vi i Helsingborg, lite lagom mittemellan oss, bodde på hotell, turade till Helsingör, åt på restauranger, babblade, bubblade och babblade lite till.
Helsingborg var en glad överraskning för oss Mårtenssons, vi föll verkligen för stan och har redan börjat fundera på nästa besök där, vilka restauranger vi vill prova och vad vi vill titta mer på.

Nu är vi åter hemma igen och dagen ska i mesta del ägnas åt att vila en stycken ömmande Ankirygg (nej, den gillar verkligen inte att sova i nerluggna hotellsängar), uppackning av resväskor, middagsplanering för veckan och att sakna vänner vi redan längtar efter igen!

Vi önskar er en finfin ny vecka, månad och årstid, och en fortsatt skön söndag!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Tack för fin mat-inspiration! Varm smörgåstårta verkar ju väldigt smaskig måste jag säga. Hoppas Anki-ryggen är bättre nu. Ha en fin vecka och kram på er! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för komplimangen Anna, så roligt att det känns inspirerande! Jo tack, den har hämtat sej så gott som det går,
      stor kram på dej!

      Radera
  2. Ja det var en helg som heter duga. Vi saknar er mycket men gläder oss till nästa gång vi ses! Kjell och Vivianne saknar vi faktiskt lite också. För att inte tala om J som natten som gick pratade i sömnen om Anita och lille Egon... Hrmmm. 😀 Kramar. Krya på Ankiryggen nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det, en som vi kommer att leva på länge, länge! Åh ja, Kjelle och Vivi får vi ju inte glömma:)
      Kram på er!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!