fredag 29 januari 2010

Laxsallad

Det är fredag igen, den bästa dagen på hela veckan, man har hela helgen helt orörd framför sej och två sovmorgnar som bara väntar på att avnjutas. Vad gör ni denna helgen, har ni några planer? Vi får middagsgäster i morgonkväll om nu inte snökaoset slår till, men det får vi verkligen inte hoppas händer. Efterrätten står redo i frysen och väntar på att dekoreras och middagen står i kylen, så det mesta är förberett, skönt. Det enda som ska göras i morgon är lite tilltugg, drinkar och dukning.


I kväll smaskade vi på en laxsallad innehållande lite allt möjligt, nästan lite sommarkänslor med dagens middag också... Himla tjat om sommar nu känner jag, men det kan ju bero på all snö som faller jämt och ständigt, man längtar efter sol och värme. Det ska liksom inte vara så mycket snö så länge nere i södraste Sverige, vi är vana vid slask, grå himmel och regn.
Men nog om vädret nu och tillbaks till salladen som var väldigt god, däremot var dressingen som vi skulle ha till, inte alls i vår smak. Det hela slutade med att Anki åt wasabi blandat med lite lätt crème fraiche till och Håkan dressade sin portion med vitlöksdressing. Ibland får man snabbt hitta nya lösningar och detta var ett sådant tillfälle.

Laxsallad       2 portioner
1 laxfilé per person
½ rödlök
10 minitomater
½ röd paprika
ruccolasallad
solrosskott
romansallad eller isbergssallad
solrosfrön
några buketter broccoli
Koka broccolin lite al dente i lättsaltat vatten och låt dem rinna av.
Strimla löken, halvera tomaterna, strimla paprikan och salladen.
Dela laxen i mindre bitar, krydda med salt och peppar och stek.
Lägg alla grönsaker i en skål eller på ett fat och strö över solrosfröna.
Servera till laxen med ett gott bröd.

Så där ja, då var kvällens middag nertecknad åt er, håll till godo. Var inte så blyga vad gäller kommentarerna, skriv, tyck och tänk, vi vill så gärna veta vad ni tycker, om ni har provat något av recepten och vad ni i så fall tyckte. Kom igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!