fredag 26 februari 2010

Kreolsk fläskfilégryta

Så där ja, då är det hög tid att ägna vår blogg lite tid, bättre sent än aldrig eller hur? Eftermiddagen har varit fullproppad av shopping, städning och matlagning inför morgondagen, som tur var slutade Anki jobbet tidigt... Nu är i alla fall middagen färdig till i morgon, skönt att ha den förberedd och i stället kunna ta det lugnt i morgon (i alla fall Anki eftersom Håkan jobbar). Vi kommer att bjuda på en fläskfilégryta och mjölkcholadpannacotta, som vi skrivit om tidigare, när Håkans familj kommer hit. Kvällens middag fixade Håkan till när han kom hem från jobbet, det blev oxfilé, klyftpotatis och whiskeysås, riktigt gott. Men nu till receptet på grytan:

Kreolsk filégryta
600 g skivad fläskfilé
vitlökskorv
1 röd paprika
1 dl syltlök
3 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
2 tsk dragon
paprikapulver och örtsalt
hackad persilja
Bryn filén och krydda den med örtsalt och paprikapulver.
Lägg över i en större gryta och häll i grädden som blandats samman med senapen.
Tärna korv och paprika, tillsätt i grytan med syltlök och dragon.
Låt småkoka ca 15-20 minuter.
Smaka och tillsätt ev. mer kryddor, strö på persilja innan serveringen.


Köpte 2 kokböcker på bokrean, hade tur och fick tag på Per Morbergs bok (fanns bara några få kvar) och den verkar vara väldigt bra, fina bilder och många recept som lockar. Hittade dessutom en bok med fisk och skaldjursrecept som innehöll många spännande recept som vi blev sugna på att prova. Har ni fyndat?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

  1. Jag köpte Manna, en medveten kokbok som fått 1:a pris av måltidsakademin i Grythyttan.

    SvaraRadera
  2. Den låter ju spännande, får kanske låna den nån gång... Jag kunde köpt hur många kokböcker som helst, men det är lätt de bara blir hyllvärmare sedan... Men i Morbergs har vi redan sett ut recept som vi ska prova alldels snart.

    SvaraRadera
  3. Jag har kokboksstopp. Får bara hämta inspiration från de böcker jag har, bloggar och tidningar. Gav bort Morbergs kokbok i julklapp till min bror som redan hade den så jag behöll den själv. Faktiskt testat endel recept! Gillar!!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!