söndag 7 februari 2010

Kalvschnitzel

I dag styrde vi stegen till våra vänner, Familjen Persson, där vi bjöds på eftermiddagsfika med kanelbullar och lite uppdateringar. Vi bokade även in en kväll i Malmö tillsammans för att gå och lyssna på "Big Comedy" standup turné och äta en bit mat. Härligt att ha roliga saker inplanerade för att förgylla vardagslunken. Hemma igen satte vi igång att fixa med kvällens middag, Wienerschnitzel med sardeller, potatis, ärtor och sås. Till maten drack vi upp vinet som blev över igår, ett vin som numera tillhör våra favoriter!

När vi kockar wienerschnitzel panerar vi kalvschnitzel först i vetemjöl, sen vänder vi köttet i ett uppvispat ägg och sedan i skorpmjöl.
Därefter steker vi schnitzeln i rejält med smör i en stekpanna som vi sedan vispar ur med lite vatten för att ha till såsen.
Såsen gör vi på kalvfond, grädde, worcestershiresås, salt, peppar och skyn från stekningen.


Äppelsorbeten som vi åt i går kan vi verkligen rekommendera, tänk bara på att det blir lättare att köra i mixern om man tar i lite vatten, vi tog kolsyrat vatten så blev det lite mer bett i sorbeten...
Framför melodifestivalen hamnade vi aldrig, däremot såg vi filmen "Shall we dance" som vi verkligen gillade. Nu är det slut på denna helgen och en ny arbetsvecka och meny väntar.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!