fredag 23 april 2010

Laktosfri fetaostkräm till grillat

Idag hade jag tänkt att ni skulle slippa förstoringsglas, men jag vet inte riktigt hur jag ska få bokstäverna större. På högstadiet brukade jag sätta ihop tummarna och pekfingrarna så det bildades en liten fyrkant. Genom den tittade jag på svarta tavlan och tyckte att jag såg riktigt bra. Allt för att slippa använda mina gigantiska uggleglasögon a la -80tal. Mitt tips till er är att göra detsamma. Texten ser kanske större ut då:)

Det blev grillat idag, trots något förvirrande väder. Det blåser konstant, ibland skiner solen, ibland regnar det och helt plötsligt kommer världens hagelskur. Är ganska trött på detta, men ändå nöjd bara vi slipper snö!
Vi grillade benfria kotletter som jag lagt i en marinad på olja, soja, sambal oelek och vitlök. Till detta hade vi potatis, morötter, broccoli och champinjoner i ugn. Det är både gott och nyttigt och det går att variera i det oändliga. Som jag skrev i förra inlägget är vi väldigt förtjusta i fetaost. För några år sedan gjorde jag en "man-tager-vad-man-haver"-röra och resultatet blev urgod fetaostsås!

Fetaoströra
2dl laktosfri lättcremefraiche
laktosfri fetaost efter tycke och smak
0,5 röd lök
Fetaosten smulas sönder i ganska små bitar, rödlöken finhackas och allt blandas med cremefraichen. Jag brukar ha ganska mycket ost i, så röran blir tjock. Det är inget avancerat, men gott både till grillat kött och kyckling och passar dessutom jättebra till olika sallader.

Imorgon ska vi på kalas, så då ska det bakas laktosfri gräddtårta med jordgubbar och choklad.
Hoppas ni får en skön fredagskväll! Det tänker jag ha:)
Lisa

1 kommentar:

  1. Enkelt är ju många gånger det godaste, fetaost röran måste jag testa liksom marinaden.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!