tisdag 27 april 2010

Pastasås med kräftstjärtar

Så är vi tillbaka i vanliga trallen igen, jobb, tvätt och matlagning, ja allt som hör vardagen till. Men egentligen är det ganska skönt med "normalt" vardagsliv också, man uppskattar ledigheter mer när man är väl kan vara ledig.


I går var det så dags att ställa sej vid spisen igen, efter några dagars uteätande. Kan väl inte påstå att inspirationen direkt var på topp, ingen av oss kände för något speciellt i matväg vilket faktiskt tillhör ovanligheterna för vår del, speciellt efter att vi varit ute och rest. När vi varit utomlands så brukar vi alltid ha några speciella maträtter som vi verkligen suktar efter, ju längre vi varit iväg desto fler maträtter saknar vi. 
Nu var vi ju inte borta så länge denna gången så det var kanske därför vi inte hann sakna något speciellt. Nåja, efter många om och men blev det tillslut pasta som hamnade i en gryta och kräftsås som fick ta plats i en annan gryta. Såsen gjorde vi lite efter eget tycke och smak, vi tog lite av vad som fanns hemma och resultatet blev smaskigt värre, tyckte i alla fall vi.

Kräftsås till pasta   2 portioner
1 burk kräftstjärtar, spara lite av spadet för smaksättning
1 schalottenlök
1 liten fänkål
sockerärtor
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
½ tärning fiskbuljong
½ påse saffran
salt och peppar
hackad dill
Skär fänkålen i mindre bitar och hacka löken.
Fräs löken en stund utan att den tar färg och tillsätt sedan fänkålen och låt den fräsa med en stund.
Slå i vinet, tillsätt buljongtärningen och låt småputtra en stund.
Rör ner crème fraiche, grädde och saffran och vispa samman.
Smaka av med kräftspad, salt och peppar och rör slutligen ner kräftstjärtar, sockerärtor och dill.
Låt allt bli genomvarmt och servera till pasta.


Nu är det tid att göra klart kvällens middag, en tomatsoppa som vi har hittat hos en annan bloggare, var och hur den blev låter vi er veta i morgon, stay tuned!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

1 kommentar:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!