måndag 3 maj 2010

Liten husman

blev vår middag ikväll. Helt enkelt en stekt sill (nej, vi åt mer än vars en...) med hemgjord potatismos som vi smaksatte med lite olika gotter, så enkelt och ändå så gott! Sill kan man ju variera i det oändliga men ibland är det godast att bara panera och steka den.


Potatismos smaksatt med gotter
Mjölig potatis i lagom mängd
Mjölk i lagom mängd
Rapsolja smaksatt med citron (går även med olivolja)
Hackad dill
Hackad persilja
Salt och vitpeppar
Dela potatisen i mindre bitar och koka den till den är klar. Häll av vattnet och slå i lite av rapsoljan. Börja vispa med en elvisp och tillsätt lite mjölk i taget till det får an bra konsistens. Smaka av med salt, peppar och ev. mer olja. Slå i dill och persilja innan servering.

Stekt sill
Rågmjöl
salt, vitpeppar och citronpeppar
smör att steka i
Blanda samman mjölet med kryddorna på en tallrik. Klipp av ryggfenan på sillen och vänd sillen i mjölblandningen. Stek, med skinnsidan ner först, i het panna. Servera med potatismos och ev. råröda lingon.

Så där har ni kvällens middagstips, kanske något för morgondagens middag för egentligen ska man ju äta fisk på tisdagarna. Nu ska vi gnugga våra fantasiknölar och börja fundera på det amerikanska temat i Månadens sötsak, vi har en hel del som vi kan tänka oss att bidra med. April månads tema var ju vår och då skickade vi in vår citrusambrosiakaka som blev så himla god. Ja, vi får väl se vilket Amerikanskt bidrag det blir, kanske vi gör mer än ett denna månaden...

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Guuuuud så gott! Det var länge sedan man åt detta...min mor är expert på stekt sill..;)

    SvaraRadera
  2. Men gud jag är en fisk älskare..och det var ett tag sedan jag gjorde stek sill, jag brukar ha kokt potatis med löksås...och för att gotta o söla till det x-tra brukar jag ha det på ljusugns bröd....mums!

    Trevligt att du besökte mig o välkommen tbx!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt med en gemensam blogg! Jag önskar att min sambo inte bara var intresserad av att äta maten!

    Ha en bra dag! :-)

    SvaraRadera
  4. Mikaela; Tack för att du gillar vårt gemensamma projekt. Vi brukar husera i köket tillsammans så därför kändes det naturligt att bloggen oxå skulle göras ihop.
    Ska ta och kika in till dej.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!