måndag 2 augusti 2010

Nu är vi hemma igen!

Hemma igen, har de varit borta (?), tänker kanske ni som följer oss. Jodå, vi har bortresta de senaste 3 veckorna, Pran buri i Thailand närmare bestämt har fått besök av oss och vi har haft det helt underbart härligt. Vi reste den 11:e juli och kom hem igår (efter en flygförsening på ca. 5 timmar...) totalt avkopplade och utvilade. Bloggen har rullat på med några förhandsförfattade inlägg eftersom vi inte ville stänga vårt kök under tiden, men heller inte ville annonsera att vår lägenhet stod tom dessa veckorna. Kanske lite tramsigt, men efter att läst och hört att man ska vara försiktig med vad man skriver på nätet så beslöt vi att "luras" lite och inte berätta något här förrän vi kommit hem. Hoppas ingen tar illa upp...

På Kastrup i spänd förväntan på en härlig semester!

Vi har solat, badat, shoppat, slappat och naturligtvis (viktigast av allt) ätit massor av god mat! Hotellet vi bodde på var helt fantastiskt, lugnt och stillsamt, lyxigt utan att vara stroppigt. Frukosten var ett kapitel för sej själv och den förtjänar ett eget inlägg tycker vi. Vi har tagit många foton både på maten vi ätit, men även på annat så klart, och vi kommer givetvis att dela med oss till er lite då och då.

Frukter har vi satt i oss på kors och tvärs, denna tiden är den bästa om man vill njuta av många olika sorter i Thailand. Detta fruktfatet stod på vårt hotellrum, så härligt!

Efter semesterresor så brukar vi alltid ha "sug" efter vissa maträtter som vi inte käkat under tiden vi varit iväg, men denna gången hade vi faktiskt inte det och det är första gången det har hänt! Det, om något, är väl ett bevis på att maten var fantastiskt god... Ett annat bevis är att vissa kläder sitter lite väl trångt plötsligt, fast det kan ju å andra sidan också bero på att det kommit en ny tvättmaskin i tvättstugan, jo så måste det vara! I alla fall så blev det grillat igår eftersom det har vi faktiskt inte ätit så förfärligt mycket av i Thailand. Vi grillade en fläskfilé och avnjöt med klyftpotatis, grillad halloumiost och tzatsiki, riktigt gött!


Nu är våra batterier laddade igen, Håkan har redan börjat jobba men Anki är ledig en vecka till. I dag har det tvättats (det blir en hel del på 3 veckor), städats och röjts upp här hemma så man kan väl säga att vi kommit tillbaka i vardagslunken igen, ganska skönt det också på något vis. Någon meny för denna veckan har vi inte brytt oss om, vi tar det lite som det kommer. I kväll blir det en ursvensk rätt; Matjessill med kokt potatis, gräslök och gräddfil kommer att serveras efter Håkans önskemål. Vad äter ni i kväll?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

 1. Välkomna hem! Vad härligt ni verkar ha haft det! Mina kläder har också blivit mindre i sommar, jag tror det har med garderoben att göra.
  Ikväll ska vi äta middag hemma hos min mamma, det ska bli gott!

  SvaraRadera
 2. Välkomna till Svedala igen då! Jag vet inte vad det är med tvättmaskinerna, verkar som om alltid krymper kläderna under sommaren. Kan det vara värmen? ;-)

  Jag gör det enkelt för mig, ikväll blir det köttfärsås och pasta. Själva pastan var en ny bekantskap, durumpasta som ska kokas minst en kvart och har en ganska kosntig form. Det måste man ju testa. ;-)
  Hoppas den är god.

  SvaraRadera
 3. Sv: pastan blev god även om den såg lite konstig ut när den väl var kokt. Men den gick ner. ;-)

  SvaraRadera
 4. mäh, busigt värre att bara dra iväg sådär. låter riktigt härligt :)

  jag vet vad det beror på det där med kläderna, det bor något slags djur i alla garderober som äter upp kläderna och sen när de kommer ut i andra änden så har de krympt en storlek. ingenting man kan göra nåt åt ;)

  SvaraRadera
 5. Det måste vara värmen som krymper kläderna...;)

  SvaraRadera
 6. vad härligt, hoppas att ni har haft en alldeles underbar resa! idag har det vankats mexikanskt i vårt hem - vi satte igång ett långkok med texas chili igår, som smakade alldeles himmelskt idag!

  SvaraRadera
 7. Välkomna tillbaka! Så trevligt ni måste haft det! Jag tror bestämt att man svullnar av värmen på sommaren, för jag hävdar det bestämdaste att det inte beror på varken mat eller vin eller drinkar ;-)
  Igår åt vi thai-inspirerad buffé, ja asiatisk i alla fall. Ha e bra dag!

  SvaraRadera
 8. Lät skönt med 3 veckor på annan ort med sol och bad! :)

  Smart gjort med bloggen.

  Välkomna hem!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!