torsdag 16 september 2010

Smoothie på superbär

Anki har ju börjat träna på gym, allt för att ta hand om kroppen som lätt blir utsliten efter en hel del år inom barnomsorgen... Än så länge gå det utmärkt, träningsvärken har minskat allt eftersom och en del vikter har kunnat ändras uppåt, jodå! Efter dagens träning behövdes ett mellanmål, helst något enkelt och snabbt eftersom magen i princip vrålade av hunger. Då sitter en smoothie fint och i frysen låg ett paket med blandade bär, några av dom sk superbär, som mixades med en halv banan och lite mjölk. Perfekt!

Superbärssmoothie.

Bärblandningen är av ICAs eget märke och är en otroligt god blandning av sött och syrligt. Gojibären är väl egentligen de enda vi inte gillar direkt men deras smak försvinner när de äts med de andra bären. I vilket fall som helst så tycker vi absolut att ni ska köpa hem en sådan här låda och prova om ni inte redan har gjort det.


Jaha, och middagen då? Fisk! Vi har käkat torsk med kokt potatis och senapssås ikväll så nu har vi snart nått upp till livsmedelsverkets rekommendationer med fisk och skaldjur tre gånger i veckan! Med lördagens förrätt så är vi framme, i alla fall denna veckan.


I morgon blir det inte fisk, nej det blir en hederlig köttbit, whiskysås och klyftpotatis. Till det blir det rött vin och sen lär vi väl somna sött i soffan... det är ju ändå fredag!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Fina foto, är det den nya kameran?

  SvaraRadera
 2. Just nu känns det som om jag behöver den där smoothien...

  SvaraRadera
 3. Så smarrig den där smoothien ser ut!! :)

  Och svar på frågan :
  Det lutar åt att resan går till Bali. Men Thailand är ocskå jättevackert, och i Egypten var vi förra julen! Det var jättebra där också.

  Önskar er en trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Tranbär och havtorn är favoritbär så den blandningen testar jag gärna. Har bara smakat torkade gojibär och det är inte särskilt god smak på dem så det är ju bra om de inte smakar allt för mycket.

  Ha en mysig fredagkväll!

  /Åsa

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!