torsdag 30 september 2010

Sweet chilifraiche

Torsdag redan, snart är det dags för helg igen och denna helgen bjuder på 65-års partaj för vår del. Det är Håkans mamma som fyller "panshis", idag faktiskt (hipp hipp hurra!), så vi är inbjudna på middag hos dom på lördag. Tydligen ska det bli ett nytt recept som ska provas så det ser vi fram mot med spänning.

Kvällens maträtt innehöll kyckling, närmare bestämt grillade filéer, ugnsstekta rotfrukter och sallad. När maten var redo att intagas kom vi plötsligt på ta att vi inte hade tänkt på att göra någon sås... Som tur var stod det en öppen burk crème fraiche i kylen och en flaska sweet chilisås i skafferiet och av dom två fixar man snabbt en smarrig sås!


Sweet Chili crème fraiche
1 dl crème fraiche
sweet chili efter eget tycke och smak
Blanda samman och servera.
Har du gott om tid så låter du såsen stå och "mogna" innan serveringen och då kan du behöva ta i lite mindre chilisås, men har du dåligt med tid så kanske du behöver ta i lite mer.

Lätt eller hur? Kanske någon av er har nåt tips på en sås som man fixar till enkelt och snabbt?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

 1. Sweet chili och cf blir gott och så enkelt. Cf och vanlig chilisås tillsammans med vitlök är en klassiker hos oss, men då är det ju en ingridiens mer förstås. :)

  Timern är köpt på Ellis Corner, http://elliscorner.se/

  /Åsa

  SvaraRadera
 2. Samma här, kör ofta denna favorit sås men med lite vitlök och ibland varierar jag med mango chutney och ev. lite curry istället för sweet chilli. God kväll!

  SvaraRadera
 3. Här hemma går det åt en massa matyoghurt (turkisk på spann). Blandar ibland med vitlök, ibland med örter, ibland med mangochutney och sambal oelek, ibland med lime och honung eller med ingenting...
  Om jag snöat in på kalla yoghurt såser? You bet!

  SvaraRadera
 4. Låter super gott!!
  Jag har en gott ide för arr göra sås till dig om du vill ;)
  du blanda vittlök, lite chili , socker och salt i ketchup och pressa lite citron sedan smakar så du ska får en goda sås till frittera kyckling eller frittera fisk file'.

  SvaraRadera
 5. Ja, vad hade man gjort utan sweet chili, använder den till mycket här hemma... Såsen med creme fraiche och sweet chili brukar vi ha som ett av alla tillbehör när vi äter tacos...Jättegott! Kram Gourmetmorsan

  SvaraRadera
 6. Det låter ju jättegott :-) Och enkelt och bra.
  Vi brukar göra en kall fetaost sås med :

  Turkisk yougurt / Creme fraiche
  mosad fetaost
  en skvätt citron
  persilja
  lite salt och peppar

  Bara att röra ihop och äta :)
  Gott och enkelt.

  Trevlig helg önskar jag er

  SvaraRadera
 7. Gott och enkelt! Det är himla fräscht till grillat också!
  Trevlig helg! : )

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!