måndag 15 november 2010

Kycklingfilé fylld med salami och gorgonzola

I lördags hade vi ju besök av Ankis syrra, Carina, med sambon Affe. Håkan och Affe har kockat till sina damer några gånger tidigare och det blir alltid lika gott och trevlig, så även denna gången. På lördagens meny stod en Italiensk kycklingfilé som följdes av en äppelkaka, båda rätterna gjorde succé. 

Det rådde febril verksamhet i köket.

Italiensk filé   4 pers.
1 lagom stor kycklingfilé/person
2 skivor salami/kycklingfilé
150 g gorgonzolaost 
5 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
3 msk balsamvinäger
3 msk kycklingfond
3 vitlöksklyftor
Dela filéerna på längden och stek halvorna till de är genomstekta.
Ta ur pannan och lägg hälften av halvorna i en ugnsfast form.
Skär osten i skivor och lägg den på köttet tillsammans med salamin.
Lägg därefter på de andra kycklinghalvorna. 
Rör samman grädde, fond, vinäger, crème fraiche och pressad vitlök och häll över köttet i formen.
Stek i ugn på 225 grader i 10-15 min. 
Servera med pressad potatis och sallad.


Denna middagsbjudningen var det Affe som stod för vininköpet, två röda viner "direktimporterade" från senaste turen till Tyskland... Vi började med det chilenska vinet och avslutade med det spanska, med resultatet 1-0 till Chile.


Dessa två viner drack vi. Den vänstra från Chile var helt klart godast, ett fylligt vin med lång eftersmak. Det spanska vinet föll platt i jämförelse och smakade ganska vattnigt. Gillar ni rött vin med stor smak och ramlar över det chilenska så tveka inte!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

9 kommentarer:

  1. Oj, så gott det där låter. Gorgonzola i såsen kan ju aldrig vara fel. Själv laddar jag för en vecka hemma med tre prickiga pojkar...

    Ha en trevlig vecka.
    -Skogly

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. vilken bra idé att männen lagar mat, det ska jag föreslå för callen! :)

    det var underbart att vara hemma i skåne i helgen, men det blåste helt galet mycket! brrr.

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut!
    Och det låter som om ni haft en trevlig helg.

    Fortsatt fin Måndag :)

    / Jenny

    SvaraRadera
  4. Vilken middag! Bra jobbat grabbar!
    Klart det chilenska vinet vann ;-) Jag tar emot alla tips på goda viner.

    SvaraRadera
  5. Ja, det var verkligen gott. Längtar redan tills nästa gång. /Syrran Carina

    SvaraRadera
  6. Gottis!..kyckligfilé är en favorit hos mig och detta recept såg väldigt gott ut.
    Vinerna var nya för mig...håller mig oftast till riojaviner.
    Hoppas på en bra vecka!
    // Tina

    SvaraRadera
  7. Både låter och ser fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
  8. Typiskt att man alltid börjar med det godaste vinet.... ;)

    Maten lät god. Härligt när någon annan lagar! Hade ni tjejsnack i soffan med fördrink(ar) under tiden? :)

    SvaraRadera
  9. Erika; Gorgonzola är aldrig fel. Hoppas barnen snart blir friska!

    Charlotta; att männen laga middagen är en idé värd sin vikt i guld!

    Jenny; Gott och trevligt.

    Remsan; Grabbarna suger åt sej av allt smicker. Lite byte av vintips mot drinktips då alltså!

    Syrran; Visst var det, och snart är det dax igen. Hoppas du inte var alltför trött i Ullared...

    Tina; Nya viner för oss oxå. Tyvärr var denna Riojan lite för tam för vår smak.

    Mia; Tack!

    Tina; Visst är det. Jdå, det blev en hel del babblat och god drnk oxå. En äppledrink med basilika smak som vi hittade hos Remsan.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!