tisdag 15 mars 2011

Köttbullar!

I går blev det en ganska sällsynt måltid här i vårt kök, kanske flera av er äter det betydligt oftare än vad vi gör- köttbullar! Anledningen till att vi har det så sällan är helt enkelt för att Anki egentligen aldrig har varit någon större fantast av köttbullar, inte ens som litet barn var det något som hon gillade... Nej då, den unga Anki föredrog matjessill, rostbiff och potatissallad eller kokt torsk på sin tallrik i barndomen. Håkan däremot såg gärna att det fanns köttbullar på matbordet som liten parvel och gör så även som vuxen.
Därför är han extra glad nu när han har påbörjat sin "lärlingstid" till sin nya karriär på jobbet, han har nämligen fått kocka till köttbullar efter affärens recept! Ett recept som även Anki tycker resulterar i smarriga köttbullar:)

Nu kanske ni trodde att det skulle komma ett recept på köttbullar här, men där trodde ni fel! Receptet som de använder på GeMa-Livs är superhemligt och får inte avslöjas för någon utomstående alls, inte ens Anki får ta del av det. Köttbullar serveras alltså bara de dagar som Håkan är först hemma i det Mårtenssonska köket och kan laga till middagen utan risk för industrispionage....

Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

 1. Jaha.....så ni frestas då! Åt köttbullar, potatis, gräddsås och lingon till lunch idag på jobbet. För en gångs skull hade jag inte låda med mig och samtidigt passade de på att servera god mat i lunchmatsalen. Hemmarullade och välkryddade och gräddig sås!! Mums!!

  SvaraRadera
 2. Köttbullar är allt gott det :-)

  SvaraRadera
 3. Det var det fräckaste att frestas så där! ;-)

  SvaraRadera
 4. Grattis till vinsten hos Pickipicki! :D

  Då får man väl ta en sväng till H´s affär i sommar och handla dessa fantastiska köttbullar, om de nu ska vara så hemliga.. ;)

  SvaraRadera
 5. jag äter ju knappt något kött, men mammas köttbullar - det äter jag! skärpning nu, anki :=) jag måste säga, att köttbullarna ser FANTASTISKA ut! köttbullsgudarna äro stolta.

  SvaraRadera
 6. Köttbullar är ju bara så gott! :-)

  SvaraRadera
 7. Spännande!
  De ser väldigt goda ut.

  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera
 8. Gud sa goda de ser ut!!

  SvaraRadera
 9. Sofie; Välkryddade ska de absolut vara! Gott...

  Cucakesfluffan; Jodå, det går väl an:)

  Frostrosor; Men visst:)

  Tina; Tack! Ja, du är välkommen in för ett smakprov!

  Christer; Tack!

  Lena; i en strut:)

  charlotta; Men jag försöker ju att skärpa mej...

  Jenny; Okej då...

  Fröken Dill; Tack! Ja, de var helt ok:)

  matarkivet; Tack!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!