torsdag 3 november 2011

Tips på både kultur och dryck!

Vi tänkte tipsa vidare lite om Göteborg idag, vi besökte nämligen inte bara restauranger och trevliga matbloggare när vi var där. Nej, vi passade på att vara lite kulturella också och hann med några museibesök, något som vi båda gillar och kan sysselsätta oss med under rätt lång tid...
Vi kikade in på både konstmuseet och stadsmuseet, på konstmuseet kollade vi bl.a in utställningen av Frida Kahlo och Diego Rivera, en riktig färgsprakande upplevelse! Utställningen pågår fram tom 22 januari, om det är fler som blir sugna på att ta en titt.

Stadsmuseet bjöd på en vandring genom tiden och framför allt hur Göteborg har förändrats genom åren som gått, speciellt om hur det såg ut under 1700-talet. Fritt fram att fotografera (utan blixt dock).

Göteborgs stadsmuseum, ni hittar det på Norra Hamngatan 12. Väl värt ett besök, även för barnen finns det mycket att se och framför allt pilla på. 

Jodå, så är det:) Eller rättare sagt, så var det! Bilder med citat visades på en vägg, en vägg som vi stod kvar längre framför. Det ena citatet klokare och roligare än det andra.

Sjelfarbetande glassmaskin a'la 1700-talet! 

Lite "matnyttig" information fanns det också...

Helt otroligt... 40 kilo! Hur är det möjligt?

Sista bilden från museet, visst stämmer det väl riktigt bra, än idag?

Så raskt över till något helt annat, eller kanske kan vi knyta an lite till första citatet:) Vi tänkte ni även skulle få lite goda dryckestips, så här inför helgen. Vi brukar nämligen inte bara gå på museum på våra turer, nej då, vi besöker gärna en och annan affär också, bl.a så shoppade vi lite på systembolaget. Även om vi har ett systembolag här i Ystad också så finns det oftast ett så mycket större utbud när man kommer till en storstad som Göteborg och då brukar vi passa på. 

Denna gången köpte vi en flaska veteöl, från Kronenbourg i Frankrike, hör och häpna. Vi hade ingen aning om att det produceras veteöl där och var kanske lite skeptiska... och vi blev glatt överraskade! Men som vi kämpande med att komma på vad det var den smakade mer än citrus, men till slut så kom Håkan på vad det var, koriander! Även om det kanske låter som en konstig smaksättning så var det faktiskt riktigt gott, även om den påminner mer om en sk "bladdryck" än just öl.         Kronenbourg 1664 Blanc, nummer 1514, för 14,40.

En cider av märket Hannas cider "Organic apple" fick också följa med upp på hotellrummet. Mycket äpplesmak, men inte speciellt mycket av myntasmaken som ska finnas. Frisk och god och ska absolut serveras med is, tur för oss att ismaskinen låg på vårt våningsplan:) Finns den kvar till sommaren passar den nog lite bättre att dricka en varm sommardag. Nummer 1805 på systembolaget, för 16,90. 

Så där ja, då har ni så ni står er, både om ni vill besöka museum i Göteborg, och/eller dricka något nytt och uppfriskande alkoholhaltigt i helgen. Söker ni fler Göteborgstips så hittar ni våra här

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

  1. 40 kg socker/person/år!!!! Jag är förstummad!

    Lite kultur kan aldrig skada, ni verkar ha haft en mycket bra tripp! ;)

    SvaraRadera
  2. Amy; Men visst, 40 kilo socker är inte att leka med! Kultur är mycket nyttigare...

    SvaraRadera
  3. Herregud vad mycket socker vi äter!!!! I had no idea! Usch, jag äter säker mer än 40 kg eftersom jag snaskar godis och kakor nästan dagligen. Vissa kör en vit månad, kanske borde jag göra samma sak fast med socker! Underbart att ni inte bara slänger i er god mat och god dryck på semestertrippen, man måste ju bilda sig också hihi

    SvaraRadera
  4. Trevligt med Göteborgstips, vi planerar resa till den fina staden i slutet av månaden, får se vad vi hinner kulturellt, men himla kul med restaurangtipsen med, skoj med tipsnär man är i ny stad.
    Må väl /Helena som brukar vara i Småland

    SvaraRadera
  5. Sunshine; Visst är den snygg, lite av en lyxmodell:)

    Ann-Sofie; Ja du, det är inte det lilla... Klart man måste bilda sej:)

    Helena; SÅ kul att våra tips kanske kan komma till nytta:) Restauranger kryllar det verkligen av i Göteborg, stort urval!

    SvaraRadera
  6. Sv: Va!? Kaviar och purjolök på keson? Det måste jag ju prova nu! ;)

    SvaraRadera
  7. Ååh, jag ÄLSKAR kultur, det är det bästa med att åka på semester eller besöka nya städer! Härligt med lite sådana tips, det tar jag tacksamt emot :) Och 40 kilo socker per person och år låter ju helt absurt! Jösses!

    SvaraRadera
  8. Sockerkonsumtionen ökar farligt mycket! Hörs att ni haft en ypperlig resa till Göteborg! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  9. Det är ju inte sååå mycket socker i pannacotta - så den kan ni ju testa :-)

    SvaraRadera
  10. 40 kg... Det är mycket socker, det... Trevlig helg på er!

    http://smaskelismaskens.blogspot.com

    SvaraRadera
  11. Underbart Linné-citat! :) Och kul med fransk veteöl, det visste inte jag heller fanns.

    SvaraRadera
  12. Victoria; Har du aldrig provat? Åh, det är så gott!

    Alexandra; Visst är det kul, det finns ju så mycket att se! Visst är det massor, speciellt när man ser allt på en gång...

    Hovkonditorn; Ja, det verkar onekligen så, lite skrämmande när man ser det så tydligt framför sej. Detsamma önskar vi dej.

    Annika; Klart vi ska testa:)

    Smaskeli: Jodå, det har respekt med sig! Detsamma till dej.

    Hanna; Visst är det bra:) Inte vi heller, och riktigt god dessutom! Tyvärr finns den inte hemma i Ystad utan måste beställas...

    SvaraRadera
  13. Ni hann verkligen med en hel del. Härliga citat! Intressant det där med sockret och så undrar folk varför befolkningen hela tiden blir fetare...
    Jag är inte så glad i veteöl, men med en tvst av koriander lät ju spännande. Likaså lite mynta i cidern. Synd bara att den inte var mer framträdande.
    Trojka pink tror jag bara finns i taxfree tvärr.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!