torsdag 8 december 2011

Baconlindad kycklingfilé och mjuk ängel.

Man kan nästan linda in vad som helst i bacon utan att misslyckas, ja så länge man äter kött förstås och gillar bacon... annars är det kanske inte någon bra idé! I går blev det just precis så i vårt kök, kycklingfiléer fylldes enligt "man-tager-vad-man-haver"principen och resultatet blev hur gott som helst! Den hackade basilikan som vi använde kom från en påse vi hittade i frysdisken på ICA, har ni inte provat innan så kan vi klart rekommendera den, smidigt när man inte har färsk basilika hemma. Basilikan ligger i en påse med så kallat ziplock, det finns även dill och persilja i samma sorts förpackningar.
Och nej då, vi är inte alls partiska när det gäller ICA...:)


Baconlindade kycklingfiléer med god fyllning  2 pers+en matlåda
3 kycklingfiléer
½ pkt philadelphiaost med basilika
hackad basilika (fryst funkar alldeles utmärkt)
½ dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
1 pkt bacon
Blanda samman Philadelphiaost, basilika, parmesanost och pressad vitlök.
Skär en ficka i kycklingfiléerna och fyll med oströran.
Linda in filéerna i bacon och bryn dom i smör ett par minuter på varje sida.
Lägg över i en ugnsfast form och låt dom steka klart mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, beroende på hur tjocka dom är. Gör såsen under tiden:

Sås
½ pkt Philadelphiaost med basilika
2 dl crème fraiche eller grädde av valfri sort
hackad basilika
1 liten vitlöksklyfta
½ msk kycklingfond
salt och peppar
Blanda samman osten och crème fraiche i en gryta.
Pressa i vitlök, och tillsätt övriga ingredienser.
Låt det koka upp och småputtra några minuter.
Servera kycklingen med såsen och andra tillbehör du är sugen på.

Till vår kyckling valde vi att äta en fräsch sallad med quinoa, ungefär som så här:


Quinoasallad
2 port kokt quinoa
en näve sugar snaps, ca 15 stycken
8 goda coctailtomater
romansallad
några buketter blomkål
1 stjälk salladslök
1 röd paprika
bladpersilja
Olivolja och pressad citron
Skär alla grönsaker i lagom bitar, låt quinoan bli kall och blanda samman den med grönsakerna.
Droppa antingen på olja och citronsaft innan serveringen eller så servera det vid sidan.

Dagens ängel ser ni här. Denna dam har valt att klä sej i lite varmare kläder eftersom det börjar bli kallt här nere i våra trakter också. Hon tillhör gruppen för de mjukare änglarna i kören, och vart hon kommer från har vi inget minne av, dock är vi säkra på att det är vi själva som inhandlat henne. Tror vi...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

13 kommentarer:

  1. Gott! Och vilket fint och soligt porslin!

    SvaraRadera
  2. Den där färgglada vitaminsprudlande quinoasalladen ser gudagod ut, mina ögon har fått en liten överdos av sötsaker nu:-)

    SvaraRadera
  3. Den där quinoasalladen ser ju bara för smarrig ut! Älskar färgglad mat :)

    SvaraRadera
  4. Hej! Ser ju gudomligt god ut! Massa kramar till dig!

    SvaraRadera
  5. Hurra för bacon! Kan piffa till vad som helst!

    SvaraRadera
  6. Åh, jag hade mer än GÄRNA varit er matgäst igår. Mat som passar mig som handen i handsken. Vad gott det låter, mums i kvadrat :-)

    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Tager vad man haver... Och så blir det så här gott!
    Den gula formen är underbar.

    SvaraRadera
  8. Quinoasallad är något jag gillar massor, proteinrikt och gott!

    SvaraRadera
  9. Det där passade mig ypperligt! Mums filibaba!
    Det enda jag inte tycker om är att jag inte blev bjuden utan måste laga det själv ;)
    kram till ern nördar :D

    SvaraRadera
  10. Oh, baconlindad kyckling är så gott! Och just quinoasallad är något jag själv äter ofta. Nyttigt och mättande.

    SvaraRadera
  11. Hahaha, nej, den där baconinslagningen passar väl kanske inte mig men däremot quinoasalladen - vilken läckerhet! Härlig ängel :D

    SvaraRadera
  12. Kjersti; Tack, vi gillar det skarpt, fyndat på loppis i somras.

    Cupcake; Tack!

    Moma; Det är lätt hänt i dessa tider, man svämmar ju nästa över med sötsaker:)

    Cecilia; ja, det känns verkligen som det passar extra bra med tanke på hur grått det är ute...

    Vardagslyx; Tack!

    Sofie; Hurra, hurra!

    Susanne; Du hade varit så välkommen så!

    Remsan; Ja du, är det klokt? Den piggar onekligen upp i vintermörkret.

    Hovkonditorn; Japp, det stämmer så bra så.

    Lena; Oj då, förlåt... nästa gång ska vi absolut skicka en inbjudan:) Kram på dej också!

    Katja; Ja visst är det gott.

    Alexandra; Nej, vi kunde väl tänka det:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!