fredag 9 december 2011

När slöheten sätter in...

Alltså, vem har beställt detta väder? Vi är några stycken som gärna skulle vilja ta ett snack med den högst ansvarige på väderfronten:) Det är jobbigt att cykla i storm och regn, enough said!

I kväll har faktiskt ingen av oss någon lust eller ork att kocka, det är som tur är väldigt ovanligt att det händer i vårt kök... Men när det är sånt väder som idag så känns det ibland som att inspirationen tryter. Det fick därför bli hämtmat av bästa sort, för hör och häpna, Håkan har kommit underfund med att sushi faktiskt inte är så dumt ändå. Så vi har nyss varit nere på stans bästa Sushiställe, SUSHINU, och hämtat hem detta:

Brickan till vårt "fredagsmys", en 23-bitars med allehanda rullar.

Vår nya last i livet, Goma Wakame, japansk sjögrässallad med sesamolja,sesamfrön och chili, så gott!

Eftersom vi båda är syltna så går vi med raska steg över till dagens ängel, eller rättare sagt änglar:

En sångartrio har vi här, med tanke på kvällens stora final i IDOL så tänkte vi att det kunde passa bra med några skönsjungande änglar. Säkert är de alla tre skåningar, precis som de två finalisterna i kväll är (såklart). De kommer från början från Ankis mor, så de har några år på nacken, och de är gjorda för att hänga i julgranen. Men vi vågar faktiskt inte hänga upp dom eftersom vi verkligen är rädda om dom, så de får helt enkelt stå på en hylla istället. 

Nu hoppas vi att ni alla får en finfin helg och att ni passar på att koppla av ordentligt (om ni är lediga förstås) inför kommande övningar... julen närmar ju sej med stormsteg:) 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

21 kommentarer:

  1. Jag behöver också övertygas om sushins förträfflighet! Nu får ni dela med er av era bästa övertygande tips!

    SvaraRadera
  2. Sushi - min last här i livet.
    Och den gröna sjögrässalladen har jag upptäckt nyss och fullkomligt älskar!

    Ha en fin helg hörreni.

    SvaraRadera
  3. Sushi är alltid gott och det blir mer goda och roliga när man göra själv hihi

    SvaraRadera
  4. Sushi är så gott! Dessutom lite trixigt att fixa till själv. Perfekt mysmat i detta hemska väder. Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Frostrosor; Aha, en till ofrälse:) Vi får väl se om vi kan lyckas övertyga dej...

    Kim; Visst är den god den gröna salladen, så vansinnigt god! Dessamma hörredu!

    sana; Visst är det, vi har funderat på att försöka oss på att göra egen någon gång...

    remsan; Hear, hear! Detsamma till dej.

    SvaraRadera
  6. Bästa fastfooden som finns :-) jag har gjort egen ibland också, mycket enklare än man kan tro faktiskt, och supergott! Vad de gäller väderfronten så kan ni hälsa och morra lite från mig med om ni råkar springa på högste ansvarige :-)

    SvaraRadera
  7. -TUPPEN inte jag (har beställt det här vädret)!!
    Jag var trött som en gnu då jag kom hem idag och hade vi haft en anständig sushi här där jag bor så hade det blivit det- nu blev det fil och havrepuffar i stället, lyxigt värre!

    SvaraRadera
  8. Visst är det fint med hämtmat emellanåt! Och Sushi är ju en riktig delikatess.-)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Jag undrar också vem, som har beställt det här vädret?? Jag ska ju gå på julmarknad imorgon - två stycken till och med, såvida jag inte blåser bort på vägen dit! ;)

    Sushi är underbart - tur att Håkan har kommit på det också. Intressant med algerna - ser gott ut! Ha en skön helg ni också och blås inte bort... ;)

    SvaraRadera
  10. Hoppas vintervädret infinner sig snart! Vi flyttar till en annan lägenhet i helgen, så här packas det för fullt! Ha det bra!

    SvaraRadera
  11. Skånska änglar säger Ni? Jag tror att de måste häröra från tjaaaa...Uppland?? :-D Söta var de, förstår att Ni vårdar dem ömt, speciellt då de har varit med i familjen ett tag.
    Sushi är jättegott och Ni gör helt rätt i att inte laga mat då inspirationen inbte infinner sig - vi tror att det kan vara en anledning till att man inte ledsnar å att göra mat - känns det trist gör vi hamburgare eller något liknande som bara är att fräsa på fort fort, den dagen.
    Ha en fin helg! önskar
    Postgårdsromantikerna

    SvaraRadera
  12. Hej där i blåsten,
    vi körde också på latmansvariant igår, det är allt skönt emellanåt. Vi var på After Work tillsammans med sex goda vänner, åt en skaldjurssallad, gott gott.

    Härligt med alla era änglar :-)

    Ha nu en skön helg!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Oj så gott det är med sushi. Vi har ett favvo sushiställe här nästan runt hörnet där vi bor, perfekt de dagar man inte orkar/hinner få till nåt själv i matväg här hemma ;)

    SvaraRadera
  14. Åhh deras sushi är den godaste sushi jag vet men tyvärr delar inte min hälft denna passion, men kan Håkan ändra sig finns det kanske hopp för Affe oxså. De två yttersta änglarna är köpta på Hans Hans röra i Lövestad, jag var själv med då mor hittade dom långt in i affären bland en massa annat. Förpackningen skvallrade om att de var ganska gammla redan då./Syrran

    SvaraRadera
  15. Ni kan få komma upp hit, vintervitt och det bästa sparkföret ni kan tänka er!

    Vi åt lättlagad asiatisk mat igår, gott!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  16. Take away är guld värt en fredagskväll! :) Själva tog vi thai-take away och det smakade mumma!

    Hu ja, vädret är riktigt ruggigt. Har blåst och stormat så in i vassen här. Man får verkligen hålla i hatten! Önskar er en trevlig lördag, kram!

    SvaraRadera
  17. Ibland ska man slöa lite för att kunna uppskatta den lagade maten mer hihi
    Kram

    SvaraRadera
  18. Goma är så gott, sushi är så gott (helst med avokado mm), och edamame sen.. Och knappt ens onyttigt!

    SvaraRadera
  19. Jag önskar SÅÅ att jag kunde lära mig att uppskatta sushi (i alla fall de fiskfria bitarna) men än så länge är det bara en avlägsen dröm... Skönt att höra att det går att omvändas ;) Dock åt jag också asiatiskt igår, buffé där sushi gick att få! Vilket sammanträffande va? ;)

    SvaraRadera
  20. Sushi från ett bra sushiställe och den underbara, beroendeframkallande sjögrässalladen är verkligen toppen som hämtmat!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!